NOGOMET

Baždarević za Avaz.ba: Utakmicom protiv Barce, Pjanić potvrdio da je jedan od najboljih veznjaka u Evropi

Piše: A. Tiro

21.4.2017

Nogometni reprezentativac Miralem Pjanić je u srijedu na Nou Campu dirigirao sredinom terena Juventusa, poput najboljeg orkestra, i potpuno neutralizirao velikane poput Messija, Inieste, Rakitića i Busquetsa, a nakon susreta, po mnogima, bio je najbolji na terenu.

Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević je za Avaz.ba kazao kako je Pjanić svoj kvalitet dokazao davno, te da je ovo sada samo potvrda te činjenice.

Potvrdio klasu

- Za mene je uvijek bio najbolji na toj poziciji. Samo je promjena to što je sada igra mnogo zrelije, a sve zahvaljujući klubu, jer je Juve, ipak, stepenica više u odnosu na Romu. Mislim da će on u budućnosti pokazati da je jedan od najboljih igrača na toj poziciji u Evropi. Sada igra mnogo iskusnije, pametnije i vidimo ga u pravom svjetlu - kazao je Baždarević.

Nakon utakmice, trener Juventusa Massimiliano Allegri je kazao kako je Pjanić odigrao sjajnu utakmicu, te da će veoma brzo postati jedan od najboljih veznjaka u Evropi. Baždarević se složio sa Allegrijem, ali ga i ispravio naglasivši kako je Pjanić i ranije bio jedan od najboljih.

- On neće postati, već je sada najbolji. I prije nego je došao u Juventus bio je jedan od najboljih, a sada potpuno logično u većem klubu, bit će više prisutan organizaciji igre. Veliki je napredak napravio - istakao je popularni Meša.

Nakon današnjeg žrijeba, gdje je odlučeno da će Juve u polufinalu igrati protiv Monaca, a Atletico s Real Madridom, Baždarević je kazao kako je Juve jedan od favorita za osvajanje titule, mada i madridski timovi imaju sjajne igrače.

- Pratim ih od samog početka sezone. U finalu su bili prije dvije godine i tada su poraženi od Barcelone. Sada su mnogo zreliji, doveli su prava pojačanja i sigurno su jedan od favorita. Naravno, ne treba zaboraviti ni madridske timove. Atletico ima sjajne igrače, ali moja želja je da Juve osvoji zbog Miralema Pjanića - kazao je Baždarević.

Juve pa Monaco

Na kraju se Meša osvrnuo i na nastupe najprijatnijeg iznenađenja ove sezone u Ligi prvaka, ekipe Monaca. Kazao je kako je tim Leonarda Jardima više nego zasluženo u polufinalu.

- Možda će im faliti taktičke mudrosti, ali su više nego zasluženo u polufinalu. Niti jednu utakmicu nisu prošli, a da nisu postizali golove. Moram da kažem kako ja navijam za Monaco, ali poslije Juventusa - zaključio je Baždarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.