NOGOMET

Dal Varešanović potpisao novi ugovor sa Liverpoolom: Trener mu je slavni Steven Gerrard

Piše: A. S.

29.5.2017

Dal Varešanović, jedan od najtalentiranijih mladih nogometaša Bosne i Hercegovine, sin bivšeg reprezentativca Mirze Varešanovića, potpisao je novi trogodišnji ugovor sa engleskim velikanom Liverpoolom.

Saradnja između Dala i Liverpoola uspostavljena je prije tri godine - 2014., kada su čelnici engleskog kluba i Fudbalskog kluba Sarajevo, čiji je Varešanović bio član, potpisali ugovor.

Varešanović se tada preselio u Liverpool, potpisao trogodišnji ugovor i povremeno dolazio u Sarajevo, jer s obzirom na to da je tada bio 13-godišnjak nije mogao stalno biti u Engleskoj.

Dal je 23. maja napunio 16 godina i novi ugovor je stigao – Liverpool je ponudio novi trogodišnji angažman, a mladi bh. talent zajedno s ocem Mirzom prihvatio.

Dal Varešanović je sin proslavljenog bvišeg bh. reprezentativca Mirze Varešanovića

- Dal je s mamom nekoliko dana u Engleskoj i jučer su potpisali ugovor. Dal je oduševljen, jer će sada moći nastaviti školovanje u Liverpoolu i bit će mu mnogo lakše. Nakon što je napunio 16 godina, više neće morati živjeti na relaciji Liverpool – Sarajevo – Liverpool, već će ostati u engleskom gradu i nastaviti školovanje – priča za naš portal Mirza Varešanović, koji je za reprezentaciju Bosne i hercegovine u periodu od 1995. do 2001. godine odigrao 24 utakmice.

Mnogo kažu, a s tim se slaže i Mirza, da je Dal bolji nogometaš i veći talent. Mirza Varešanović je pronosio slavu BiH kao reprezentativac i igrač Bordeauxa, Olympiacosa, Bursespor i bečke Austrije.

- Dalu je u ekipi trener slavni Steven Gerrard, on za njega kaže da je talentiran i na mom sinu je sada da to i dokaže. U odnosu na period od prije tri godine, Dalu će sada biti mnogo lakše, jer će moći uskladiti nogomet i školu. U nastavku boravka u Britaniji bit će smješten kod jedne liverpoolske porodice i imat ćemo priliku da ga posjetimo – kazao je Mirza Varešanović, koji je podvukao da je porodica zadovoljna finansijskim detaljima ugovora. 

quote
<p>Trener mu je slavni Steven Gerrard&nbsp;</p>

Thank you Sydney 😘amazing support from @liverpoolfc family out here in Australia . YNWA

A post shared by Steven Gerrard (@stevengerrard) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.