NOGOMET

Čelzi sprema ogroman novac u novom ugovoru za Hazarda

Twitter

Piše: S.Me.

29.9.2017

Nema sumnje da je Eden Hazard najbolji igrač Čelzija (Chelsea) u ovome trenutku, a možda i najbolji igrač u engleskoj ligi. Zbog toga, mnogi evropski velikani su već pokazali interes za ovog Belgijanca. Najviše interesovanje od svih njih pokazao  je Real Madrid.

Kako bi ugasio sve te glasine, Čelzi je spreman ponuditi Hazardu novu obogaćenu ponudu na njegov trenutni ugovor, s kojim bi uprekinuo sve navedene špekulacije o mogućem  odlasku iz kluba i dokazao Realu da nema šta tražiti u Londonu, jer bi novim potpisivanjem ugovora Hazard definitivno pokazao vjernost svom klubu.

Hazard trenutno zarađuje 220.000 funti sedmično na Stemford Bridžu, ali Čelzi će mu ponuditi značajno uvećanu plaću na nevjerovatnih 300.000 funti sedmično i time zadovoljiti sve njegove apetite u vezi ostanka u Čelziju i odbili sve špekulacije o njegovom odlasku.

Nova plaća učinila  bi Hazarda najplaćenijim igračem Premier lige, nadmašivši tako trenutno najplaćenijeg igrača lige Mančester junajteda Paula Pogbe i pokazavši tako monetarnu nadmoć Čelzija svim ostalim klubovima, a posebno Realu, koji je pokazivao najveći interes za njegovo dovođenje.

Hazard se tek nedavno vratio sa tromjesečne pauze koju je uzrokovao slomljeni članak, ali njegova važnost za Čelzi je očigledno vidljiva i novo zalaganje čelnika kluba za njegov novi ugovor je evidentna.

Belgijski letač započeo je prvu utakmicu u novoj sezoni pobjedom protiv Notingem Foresta, nedavno u kupu  rezultatom od 5:1. Također, nastupio je dva puta, ušavši s klupe protiv Karabaga  i Stuok sitija kako bi ušao u što bolju formu za nadolazeće utakmice.

Utakmica u okviru Lige prvaka protiv Atletiko Madrida, koja je odigrana ove srijede, pokazala je samo klasu kakav je zaista Hazard, jer je on i proglašen najboljim igračem ovog meča, u pobjedi Čelzija rezultatom 2:1. Stiven Žerard (Steven Gerrard) u jednom intervjuu kojeg je dao na komentar utakmice rekao je:

- Nikada nisam vidio da ovako jedan tim potuče tako dobro organizovani tim u odbrani kao što je Atletiko Madrid od Čelzija. Gledao sam mnoge utakmice koje su igrali protiv Barcelone i Reala, ali ih niko nije uspio ovako nadigrati do sada, kao večeras Čelzi, uz najboljeg igrača na terenu, Hazarda - rekao je Žerard u komentaru utakmice.


Twitter

Ovim riječima svakako može biti zadovoljan i trener Antonio Konte (Conte), koji je također naglasio kako se njegova najveća zvijezda uspješno oporavila od povrede te da je u potpunosti spreman za sve izazove u ovoj novoj sezoni, a tako i za one najveće utakmice na najvećem nivou. Ovo svakako raduje veliku armiju navijača „Plavaca“ jer se njihov omiljeni igrač pokazao u najboljem izdanju na najvećoj fudbalskoj smotri Lige prvaka.

Real Madrid se konstantno povezivao sa transferom Hazarda tokom ljeta i potencijalnom prelasku Belgijanca na Santiago Bernabeu, ali od svih tih glasina se ništa nije desilo.

Čelzi se nada da će Hazard svojim novim ogromnim ugovorom, kojeg su već planirali za svog igrača, staviti  potpis i tako pokazati privrženost svom klubu, treneru i navijačima. Nezaboravimo reći da je Hazard nedavno također komentirao svog trenera Kontea, rekavši – Od prvog dana kada je došao u klub, ja konstantno iz dana u dan uz njega napredujem - davši do znanja da ima izvrstan odnos i sa svojim trenerom. Tako da se vrlo brzo može očekivati potpisivanje novog ugovora Hazarda sa Čelzijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.