NOGOMET

Ronaldo: Barca nije za Brazilce, loše nas tretiraju

Avaz.ba

29.12.2017

Nekada najbolji fudbaler svijeta Brazilac Ronaldo (Luis Nazario de Lima) izjavio je da Barcelona nije klub za igrače iz njegove domovine, već Real Madrid.

Ronaldo je igrao za oba španska velikana, prvo u Barceloni u sezoni 1996./1997., a kasnije i u Realu od 2002. do 2007. godine, i smatra da Brazilci nemaju najbolji tretman u klubu sa Kamp Noua.

Osjećao sam se mnogo sretnije i bio sam povezaniji sa Real Madridom, uprkos tome što sam imao odličnu godinu u Barceloni što se tiče života i igara. Na kraju, sve se loše završilo, kao u Nejmarovom (Neymar) slučaju. Barcelona je uvijek imala problem sa Brazilcima, Romariom, Ronaldinjom (ROnaldinho), Nejmarom i sa mnom. Imali smo loš tretman, iako smo mnogo donijeli klubu - rekao je Ronaldo za Esporte Interativo.  

Ronaldove riječi dolaze u trenutku kada Barcelona ima veliku želju da dovede njegovog zemljaka Felipea Kutinja (Philippe Coutinho), odnosno kada je Real zainteresiran za Nejmara, koji je ljetos prešao u Pari Sen Žermen iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura.

Trenutno od Brazilaca za Barcelonu nastupaju Paulinjo (Paulinho) i Rafinja (Rafinha), dok su u Realu zamjenik kapitena Marselo (Marcelo) i Kazemiro (Casemiro).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.