SARAJEVO Husref Musemić, šef stručnog štaba kluba s Koševa

U Mostar bez Adukora

Šesnaestina finala Kupa BiH

G. Š.
17.09.2018 18:13

Šef stručnog štaba bordo tima Husref Musemić u Mostaru (srijeda, 16. sati), u šesnaestini finala Kupa BiH protiv Veleža, neće moći računati na Joahima Adukora (Joachim), koji je u subotu protiv Tuzla sitija povrijedio rame.

Prošli put

- Osim Adukora, svi drugi igrači spremni su za meč u Mostaru - za „Dnevni avaz“ kaže Musemić te dodaje:

- Hoće li on biti spreman za subotnje kolo u Krupi, to ćemo još vidjeti. Ali, Adukor ima mnogo lakšu povredu ramena nego prošli put. Ne, nije u pitanju isto rame... I sam mi je rekao da se već dan nakon utakmice osjeća bolje.

S druge strane, Amar Rahmanović je protiv Tuzla sitija dobio treći žuti karton.

- On ne može igrati u Krupi... Budući da nam sad, do oktobarske reprezentativne pauze, slijedi ritam subota – srijeda, igračima koji do sada nisu puno igrali rekao sam da se dobro spreme... Jer, htio - ne htio, moram ih koristiti – ističe trener bordo tima.

Na pitanje hoće li Sarajevo u srijedu u Vrapčićima igrati s najboljim ili kombiniranim timom, Musemićodgovara:

- Ne znam, vidjet ćemo... Prvo moram naći adekvatno rješenja za Adukora, a ostalo ćemo vidjeti.

Morat ću malo osvježiti tim, kako bi bili spremni i za Krupu, ali i Široki Brijeg, s kojim igramo za desetak dana, u iduću srijedu.

Pun stadion

Musemić ističe da je u srijedu pred bordo timom jako nezgodna utakmica protiv Veleža.

- Domaćin će sigurno biti izuzetno motivisan, stadion će biti pun, a utakmica se igra u dnevnom terminu. Velež ima dobar tim, vidjeli ste da su u subotu Zvijezdi zabili sedam komada... Šta je tu je, očekujem vrlo zahtjevnu utakmicu - kaže trener Sarajeva.

Karantin u Čitluku

Bordo tim jučer prije podne odradio je trening u Butmiru.

- Igrači koji nisu igrali cijelu utakmicu protiv Tuzlaka odradili su normalan trening, a starteri regeneraciju - kaže Musemić te dodaje da će bordo tim danas trenirati od 17.30 sati.

U utorak će, najvjerovatnije, otići u Čitluk, gdje će dočekati duel s Veležom.

NA VRH