NOGOMET

Runi zadao težak udarac Ronaldovom egu: Mesi je najbolji nogometaš ikada

Šest sezona dijelili svlačionicu kluba sa Old Traforda

AFP

Avaz Sport

11.10.2018

Legenda Mančester junajteda i engleske reprezentacije Vejn Runi (Wayne Rooney - 32), koji trenutno igra u američkom MLS-u, u ekipi DC Junajteda, izjavio je nešto što se sigurno neće dopasti njegovom bivšem saigraču Kristijanu Ronaldu (Cristiano). 

Iako su šest sezona dijelili svlačionicu kluba s Old Traforda i zajedno osvojili Ligu prvaka, čini se kako Runi, nakon svega, baš i ne cijeni svog nekadašnjeg saigrača.

Na vječno pitanje ko je bolji, Ronaldo ili Leo Mesi (Messi), Runi je bez dileme rekao da je njegov izbor Argentinac. 

- Za mene je Leo Mesi najbolji nogometaš ikada -  ispalio je Runi. 

On je zatim pojasnio svoj izbor.

- Mesi ima svega pomalo, a Ronaldo je otišao od krila do napadača i strijelca. Umjesto vođenja igre, Kristijano se često oslanja na nekoliko dodira, ulazak u kazneni prostor i zabijanje golova. Mesi je kompletniji, učestvuje i u kreiranju igre, a zna zabijati i s pozicije dubokog veznjaka... Hm, moram priznati da je to pozicija na terenu gdje ja uglavnom hodam - rekao je Runi. 

Bivši kapiten "Crvenih đavola" i engleske reprezentacije prisjetio se po čemu mu se Mesi urezao u sjećanje. Dva je puta s Barcelonom (2009. i 2011.) pobjeđivao Junajted u finalu Lige prvaka. 

- Mislim da je Barcelona iz tih sezona najbolja ekipa u historiji. A time je i Mesi najbolji. Iskreno, u obje te utakmice, da smo igrali protiv bilo koje druge ekipe na svijetu, svi bi nas vidjeli kao favorite. Ali tadašnja Barcelona jednostavno nije za poređenje - zaključio je Runi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.