MINHEN Veteran "Bavaraca" insistira na priči suprotnoj od one koja se prezentira javnosti

Roben: Kriza u Bajernu? Nemojte me zasmijavati

Pravim rivalom smatra samo Dortmund

Piše: Avaz Sport

Foto: Arhiv


Bajern iz Minhena već dugi niz godina dominira njemačkom Budesligom. Za njemački mentalitet, svaki kiks "Bavaraca" smatra se razočarenjem, jer ipak je to Bajern. Tamo mora biti sve perfektno i niko nema pravo na grešku. A kada se desi greška, onda su prvi na udaru igrači, ali i trener. Zato je za sutra najavljena vanredna pres-konferencija na kojoj će se obratiti tri čelna čovjeka kluba.

"Bavarci" sada zauzimaju šesto mjestu u Bundesligi, a jedan od veterana u timu iz Bavarske, Arjen Roben (Robben) smatra da ipak krize u Bajernu nema. Ovo je njegova jubilarna deseta sezona u Bajernu, i u pohodu je na osmu titulu prvaka Njemačke. 

Iskusni Roben insistira na priči suprotnoj od one koja se prezentira javnosti.

- Kriza u Bajernu? Nemojte me zasmijavati. Da smo na vrhu s pet bodova prednosti, svi bi govorili i pisali kako je Bundesliga dosadna. Sada kada smo na minus četiri, odmah se bruji o krizi. Mi samo moramo ostati mirni i shvatiti što moramo popraviti. Ako se budemo previše brinuli, stres će rasti i otići ćemo u pogrešnom smjeru. Uostalom, od svih klubova koji su ispred nas, pravim rivalom smatram samo Dortmund. Ostali neće imati snage izdržati trku - rekao je Roben

Za njega je Kovač pobjednik. 

- Kovač je pobjednik, on je takav tip. Ambiciozan je i traži način kako da opet proigramo. Treba nam novi pobjednički niz i moramo ga što prije naći - dodao je iskusni krilni napadač. 

Navijači žele zanimljivu ligu.

-Mislim da je to čak dobra stvar. To je ono što navijači žele, zanimljivu ligu, ali nisam zabrinut. Samo zato što sve pobeđuješ ne znači da su sve stvari u timu u redu. Kao i obratno. Da ništa ne valja kada ne pobeđuješ. Sve je u detaljima. Moramo da igramo s više strasti, da ponovo počnemo da dominiramo. Odnosi u svlačionici su sjajni. Svi želimo isto i na tome radimo - poručio je Roben.

Ima recept kako se vratiti na pobjedničku stazu.

- Naša kvaliteta je neupitna. Moramo se osloboditi i zabaviti. A ne posljednje utakmice raditi većima nego što jesu jer tako sami sebe guramo u tu krizu. Uvjeren sam da je to zapravo sitnica - zaključio je Roben. 

Više o temi

NOGOMET
Novi ugovori za Robena i Rafinju
NA VRH