LIGA PRVAKA

Šokantna objava Junajteda koja se nikako neće svidjeti Juventusu

Teške riječi

Arhiv

Avaz Sport

23.10.2018

Mančester junajted večeras će u derbiju 3. kola Lige prvaka ugostiti italijanski Juventus, a zvanična stranica engleskog kluba objavila je informacije o ovoj utakmici.

Ono što se nikako neće svidjeti gostima jeste da ih se u toj najavi utakmice direktno optužuje da su lopovi. 

- Jedno od uvredljivih imena koja su Juventusu data od navijača Fiorentine, Intera, Napolija i drugih klubova u Italiji je Rubentus. Ovo ime dolazi od glagola ''rubare'', koji na italijanskom znači ''krasti'', a odnosi se na skandal iz 2006. godine, kada je Juventus stekao lošu reputaciju. "Calciopoli" skandal je donio oduzimanje titula iz 2005. i 2006. godine Juventusu te je klub izbačen u Seriju B. A prije nego što je "Chanell 4" sa svojom emisijom "Football Italia" totalno promijenio gledanje na Seriju A, engleski navijači su na italijanske klubove gledali s velikom dozom sumnje. Njihova sposobnost nikad nije bila upitna, ali njihove metode rada definitivno jesu - stajalo je na stranici "Crvenih đavola". 

Tekst je naknadno obrisan, ali je bio postavljen dovoljno dugo, da se sve brzo snimilo. A ovim potezom sigurno se engleski klub žestoko obrukao.

Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.