LIGA PRVAKA

Mančester junajted znatno oslabljen pred duel s Juventusom, Lukaku povrijeđen

Vjerovatno propušta i nedjeljni derbi meč protiv Sitija

Arhiv

Avaz Sport

7.11.2018

Fudbaleri Mančester junajteda će večeras u duelu Lige prvaka protiv Juventusa igrati bez prvog napadača Romelua Lukakua, potvrdio je Hoze Murinjo (Jose Mourinho), menadžer "Crvenih đavola", po dolasku u Torino. 

Ono što dodatno stvara problem portugalskom stručnjaku je činjenica da je belgijski reprezentativac upitan i za nedjeljni gradski derbi protiv Mančester sitija, lidera engleske Premijer lige.  

- Lukaku je povrijeđen. Protiv Juventusa neće igrati, a za nedjelju ćemo vidjeti. Potrebno mu je ovih nekoliko dana. Sve se desilo na treningu. Konkretno ne znamo šta je, mišić ili tetiva? Moramo sačekati - rekao je Murinjo, prenose britanski mediji.   

Romelu je ove sezone postigao za njega veoma skromna četiri gola u 14 utakmica, a posljednji put se u strijelce upisao 15. septembra u pobjedi 2:1 protiv Vatforda.  

Dobra vijest za Murinja je to da se u ekipu vraća oporavljeni kapiten Antonio Valensija (Antonio Valencia), koji je mjesec bio van terena.    

Uoči četvrtog kola grupe H, Juventus je lider s devet bodova. Slijede ga Mančester junajted s četiri, Valensija s dva i švicarski Jang bojs s jednim bodom. Juventus i Mančester junajted svoj susret igraju večeras u 21 sat.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.