NOGOMET

Antonio Valensija odlazi iz Mančester junajteda

Opcije su Arsenal, Vest Hem, Inter i jedan klub iz Kine

Antonio Valensija. Agencije

Avaz.ba

16.3.2019

Antonio Valensija (Valencia), iskusni dugogodišnji nogometaš Mančester junajteda naredne sezone sigurno neće nositi dres "Crvenih đavola".  

Ekvadorcu saradnja s Mančester junajtedom ističe na ljeto, a već neko vrijeme špekulira se o tome da će to i službeno biti njegov kraj na Old Trafordu. 

To je potvrdio i Luis Valensija(Valencia), otac 33-godišnjeg igrača.  

- Definitivno neće nastaviti karijeru u Mačesteru. Želi promjenu sredine, a klub mu svakako neće ponuditi novi ugovor. Svemu jednom dođe kraj, rekao je otac Antonija Valensije, pa dodao: 

Opcije su Arsenal, Vest Hem, Inter i jedan klub iz Kine, ali u nogometu se sve konstantno mijenja. Želi napraviti najbolji izbor, ali prije svega sa svojim novim klubom želi potpisati ugovor na dvije godine, istaknuo je Luis Valencia u izjavi za El Universal.

Antonijo Valensija je u Mančester junajted stigao 2009. godine iz Vigana i od tada je ostvario mnoge uspjehe u crvenom dresu. Osvojio je dva naslova prvaka Engleske, jedan FA kup, dva Liga kupa, Evropske lige, i tri engleska Superkupa.  

Za Crvene đavole ukupno je nastupio 338 puta, postigao 25 golova i dodao 62 asistencije. 

Ove sezone nije u prvom planu, pa je skupio tek osam nastupa, a sve više ga iz prve postave istiskuje mladi Diogo Dalo (Dalot).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.