NOGOMET

Azar odgovorio na pitanje koje zanima cijeli svijet: Ako je ovo bila moja posljednja utakmica...

Posljednji šutirao s bijele tačke i golom donio pobjedu "Plavcima"

Azar: Pokazali smo karakter. AFP

Avaz Sport

10.5.2019

Nogometaši Čelsija su, nakon lutrije jedanaesteraca, bili bolji od njemačkog Ajntrahta i plasirali se u finale Evropske lige. Tako će prvi put u historiji četiri kluba iz jedne zemlje igrati u oba evropska finala.

Bilo je teško, ali naravno da smo od početka mislili da možemo do finala. Pogotovo nakon remija u prvoj utakmici u gostima. Odigrali smo sjajnu utakmicu. Sretni smo i idemo u Baku pokušati osvojiti trofej -  kazao je poslije susreta Eden Azar (Hazard). 

Belgijanac je dodao da su on i njegovi saigrači na kraju pokazali karakter. 

- U prvom poluvremenu smo bili bolji, ali, kao i sve vrijeme ove sezone, primili pogodak u prvih pet minuta nastavka. Na kraju su šanse bile 50-50, ali pokazali smo karakter i prošli dalje  - rekao je Azar, koji je posljednji šutirao s bijele tačke i golom donio pobjedu "Plavcima". 

Smatra da još nije ništa gotovo.

Uvijek preuzimam odgovornost kada moram. Danas smo sretni, ali još ništa nije gotovo. Imamo još utakmicu s Arsenalom. Moramo odigrati kvalitetno da bismo ih pobijedili  - izjavio je Azar. 

Potom je upitan je li odigrao posljednju utakmicu na Stamford bridžu. 

- Ne razmišljam o tome. Na pameti mi je samo osvajanje trofeja za ovaj klub i ovu ekipu. Ako je ovo bila moja posljednja utakmica na Stamford bridžu, učinit ću sve da ovaj klub osvoji trofej. Ja još ne znam hoće li to biti moja posljednja utakmica - završio je Azar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.