ENGLESKA

Upućene jezive poruke prvom čovjeku Mančester junajteda zbog transfera

"Navijači" Junajteda ispred Vudvordove kuće. Društvene mreže

Avaz.ba

29.1.2020

Dvadesetak muškaraca, s kapuljačama na glavama, u utorak navečer napalo je kuću Eda Vudvorda (Ed Woodward), direktora Mančester junajteda.

Pretpostavlja se da su to "navijači" Mančester junajteda, koji su kuću napali bakljama, a uz to, uzvikivali su prijeteće poruke Edu Vudvordu. Najjezivija poruka je glasila: "Spremi se - umrijet ćeš!"

Mančester junajted je saopćio da će svako ko je učinio kriminalno djelo i upao na tuđi posjed biti kažnjen.

Navijači koji izražavaju mišljenje je jedna stvar, nanošenje štete s namjerom da se ugrozi nečiji život je druga. Nema opravdanja za ovo. Znamo da će se fudbalski svijet ujediniti s nama dok radimo s policijom Mančestera na identificiranju učesnika ovog napada - saopćio je klub s Old Traforda. 

Vudvord je već godinama na meti kritika navijača Mančester junajteda, ali su stvari kulminirale u posljednjih nekoliko sedmica. 

Junajted je tek peti u Premijer ligi sa čak 33 boda iza lidera i najvećeg rivala Liverpula, a za to navijači najviše krive upravo direktora, koji vodi glavnu riječ o transferima.

Navijači su na posljednje dvije utakmice, u porazu od Barnlija u ligi kod kuće i uvjerljivoj pobjedi u Tranmereu u FA Kupu na gostovanju, pjevali istu pjesmu o Vudvordu i konstantno zahtijevali odlazak vlasnika porodice Glejzer. 

Inače, Vudvord je bio savjetnik Glejzera u procesu preuzimanja vlasništva nad klubom 2005. godine, nakon čega je postao član uprave "Crvenih đavola". 

Junajted danas gostuje gradskom rivalu Sitiju u revanšu polufinala Liga kupa. "Građani" su u prvom meču na Old Trafordu bili uvjerljivi (3:1), prenosi "Mondo". Prema Mozzartu koeficijent na Mančester siti je 1.40, dok je na Mančester junajted 7.75.

Ed Vudvord. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.