ITALIJA

Sari nakon debakla od Verone: Nadam se da ćemo naučiti lekciju

Predstave njegovih igrača u gostima nisu na nivou onih kod kuće

Sari nije zadovoljan igrom. AFP

J.A. / Avaz Sport

9.2.2020

Verona je priredila veliko iznenađenje u 23. kolu italijanskog prvenstva savladavši na svom terenu vodeći Juventus sa 2:1. "Staroj dami" iz Torina to je bio treći poraz nakon što su je ranije Lacio i Napoli ostavili bez bodova.

Trener Juventusa Mauricio Sari (Maurizio Sarri) upozorio je nakon utakmice da predstave njegovih igrača u gostima nisu na nivou onih kod kuće.

Znali smo da će nam biti teško protiv Verone. Zaslužuju priznanje. Bili su agresivni od početka do kraja. Znali smo da moramo izdržati prvih 25 minuta. To smo napravili, imali smo prilika, ali smo prosuli bodove i to nam se ne smije više događati - kazao je Sari.

Pjanić odigrao cijeli meč za Juvenutus u porazu od Verone. AFP

Istaknuo je da se do pobjeda ne dolazi lagano.

- Glava je najbitnija stvar. Ako niste na 100 posto, onda ni fizički nećete biti. Moramo shvatiti da pobjede ne dolaze olako. Moramo još više raditi. Verona je bila bolja u prvih pola sata, ali smo sami krivi za posljednjih 30 minuta. Pokazali su sjajan intenzitet, a mi nismo - kazao je Sari.

Nada se da će iz ovog poraza njegovi izabranici naučiti lekciju.

- Ova ekipa naviknula je posljednjih godina s lakoćom pobjeđivati i sada se moramo naviknuti da više ne smijemo prosipati bodove. Nadam se da ćemo naučiti lekciju, jer o ovome pričamo već neko vrijeme. Igrači treniraju naporno, ali onda tokom utakmice ne mogu doseći puni potencijal. Moramo to riješiti - zaključio je Sari. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.