SARAJEVO

Online nastava na UEFA PRO programu

Ovaj način apsolutno zamjenjuje živi rad u učionici i vrlo je efikasan

Teoretski dio nastave odvijat će se online putem video ZOOM platforme. NSBiH

Piše: Avaz.ba

2.4.2020

Poštujući odluke nadležnih organa o provođenju mjera prevencije širenja koronavirusa, Centar za edukaciju trenera NSBiH je pokrenuo online edukaciju za trenere polaznike četvrtog semestra UEFA PRO programa.

Inače, ovoj grupi je preostalo da završe još jedan semestar edukacije, nakon čega će ići na stažiranje u klubove liga „petice“ i pripremati svoj diplomski rad, kao i završni ispit prije stjecanja zvanja UEFA PRO trenera.


Puni odziv

Teoretski dio nastave će se odvijati online putem video ZOOM platforme u narednih 12 dana s početkom u 18 sati. Već nakon prvih dana online edukacije, svi su se treneri odazvali pozivu i izrazili veliko zadovoljstvo što u ovim danima izolacije mogu nastaviti sa svojom edukacijom. 

- Naša predavanja i izlaganja trenera s mentorske prakse mogu se raditi online. Svaki od trenera ima svoju prezentaciju, tako da smo u nekoj interaktivnoj kombinaciji. Viđamo se tri dana zaredom po dva sata, tokom kojih imamo naše i njihovo naizmjenično izlaganje, a poslije toga ima „fit-beck“ razgovor o temi - rekao je za “Avaz” Munir Talović, direktor Centra za edukaciju trenera NSBiH.


Istaknuti stručnjaci

Kako kaže, ovaj način nastave apsolutno zamjenjuje živi rad u učionici i vrlo je efikasan. 

Osim redovnih predavača Centra za edukaciju trenera NSBiH, nastojat će da se polaznicima UEFA PRO programa na ovaj način obrate i stručnjaci iz prakse - Nenad Bjelica, Vinko Marinović, Miloš Miljanić, Slaven Musa... kako bi dodatno podigli interes polaznika kursa, a samim tim i kvalitet edukacije.

- U narednih 15 dana, koliko će sve ovo trajati, dovest ćemo i neke istaknute stručnjake iz prakse. Prema planu i programu, Bjelica je trebao doći ovdje, ali to je otkazano zbog pandemije koronavirusa. S njim smo u kontaktu, tako da ćemo njegovo izlaganje pokušati ostvariti online - otkriva profesor Talović.

Praktični dio nastave počet će kroz redovne seminare, čim se za to steknu uvjeti, a do tada će Centar za edukaciju realizirati dio teoretske nastave putem online platforme

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.