SAZNAJEMO

Ministarstvo zdravlja RS odgovorilo NSBiH oko nastavka Premijer lige BiH

Još nije definitivno ugašena nada da bi se bh. elita mogla nastaviti

Detalj sa gradskog derbija Željezničar - Sarajevo. Arhiv

Piše: Goran Šumar/Avaz.ba

18.5.2020

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske odgovorilo je na upit Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine od 13. maja, koji se odnosi na termin nastavaka Premijer lige BiH.

- Dobili smo zvanični odgovor Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a, odigravanje premijerligaških utakmica moguće je tek od 1. jula, javlja naš izvor iz NSBiH, te dodaje:

- Ustvari, samo je potvrđen raniji dopis...

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, podsjetimo, prošle sedmice je najavio da će od ove sedmice početi treninzi profesionalnih sportista i individualni sportovi, dok se profesionalnom nastavku sportskih aktivnosti ne razmišlja do 1. jula... 

- Također, u odgovoru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpskese ističe se i to da su oni 14. maja održali sastanak, na kojem je utvrđeno da bi se tek od 1. jula moglo razmatrati postepeno povlačenje mjera za koje se interesujete u vašem dopisu. S druge strane, još nismo dobili odgovor resornog Federalnog ministarstva, saznajemo u kući bh. fudbala, saznajemo u kući bh. fudbala.

Prema tome, Premijer liga BiH najvjerovatnije neće biti nastavljena, s obzirom na to da je 6. juni posljednji termin za nastavak bh. fudbalske elite.

- Da, posljednji, kako bi se utakmice mogle odigravati u normalnijem ritmu. U svakom narednom terminu, bojim se da bismo „sahranili“ sve, rekao je u petak generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić za "Dnevni avaz".

Međutim, prema posljednjim informacijama iz UEFA-e, postoji mogućnost da se rokovi završetka ligaških takmičenja promjere, tako da još nije definitivno ugašena nada da bi se bh. elita mogla nastaviti.

- Iz UEFA-e još nismo dobili ništa zvanično, ali imamo nekih najava da bi moglo doći do pomjeranja rokova, javlja nam visokopozicionirani funkcioner NSBiH.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.