TRANSFERI

Dino Pašalić iz Barcelone za "Avaz": Da li je Artur pristao na odlazak u Juventus

Zbog toga će se priča oko transfera Pjanića u Bacelonu odužiti kao prijeratna tv-serija Dinastija

Pjanić. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

22.6.2020

Italijanska „La Repubblica“ objavila je informaciju da su Juventus i Barcelona dogovorili razmjenu veznjaka Miralema Pjanića i Artura Mela (Arthura), te da će transfer biti završen do 30. juna. Dva slavna kluba su pregovarala oko transfera našeg asa od početka aprila, a ranije je objavljeno da je Pjanić dogovorio sve svoje uslove s Barcelonom. No, Artur je prvo odbio prelazak u Torino. 

- Iz Barcelone još nema zvaničnih potvrda transfera, rekao je bh. menadžer Bekim Dino Pašalić, koji već tridesetak godina živi i radi u Španiji, u razgovoru za „Dnevni avaz“, te dodao:

- Inače, to se još ne smije ni objaviti zbog respekta prema sadašnjim igračima, ni da je realizovan, ni da nije realizovan taj transfer. U ovakvim situacijama, kada je u toku mrtva-trka za titulu, u velikim klubovima je oko transfera zid šutnje. Jer, informacijom doći će ovaj ili onaj igrač, a igraš najvažnije utakmice u sezoni, možeš samo poremetiti ekipu. A nije tajna da su se u Barci, nakon kiksa u 30. kola, dobro zabrinuli

Real Madrid je u prethodnom kolu iskoristio remi Barcelone u Sevilji i vratio se na lidersku poziciju.

- Imaju isto bodova, a do kraja ligaškog takmičenja je još osam kola. Ide mrtva trka, tako da sad ni Madrid ni Barca ne mogu razmišljati o novim igračima. To je kontraproduktivno po ekipu... Moraš igrače držati našpanovane. Zbog toga će se priča oko transfera Pjanića u Bacelonu odužiti kao prijeratna tv-serija Dinastija. A to šta pišu Italijani, to još nije to. Te svađa sa trenerom, te nije, a onda odjednom, Artur pristao - zaključio je Pašalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.