PREMIJER LIGA

Željezničar neporažen: Na Grbavici "pao" Borac

Večeras su u derbiju savladao drugoplasirani Borac rezultatom 2:1

Željezničar u narednom kolu gostuje u Tuzli ekipi Slobode. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: Avaz Sport

11.8.2020

FK Željezničar ove sezone igra fantastično i uvezali su tri pobjede u tri utakmice s nimalo laganim protivnicima. 

Večeras su u derbiju savladao drugoplasirani Borac rezultatom 2:1.

U prvih 15 minuta nije bilo većih prilika. Prva ozbiljnija šansa je bila u 16. minuti, kada je Jovo Lukić iz obećavajuće pozicije loše šutirao glavom. 

Veliku šansu u 29. minuti imao je domaći sastav. Semir Štilić je sjajno prošao Janičića i pucao, no Jovanović spašava čist pogodak i od svega samo korner, nakon kojeg je Ikić glavom pucao preko gola.

Prvih 45 minuta skromno i bez pogodaka, no u nastavku su "pala" tri gola.

U 50. minuti Juričić je pucao, Janičić igrao rukom, pa je sudija pokazao na bijelu tačku. Precizan s 11 metara bio je Štilić. Nije dugo trajalo slavlje Željezničara, jer je već u 55. minuti Vladan Danilović povukao loptu sa svoje polovine, došao pred Fejzića i bez problema izjednačio na 1:1.

Umalo da Banjalučani i povedu u 58. minuti. Danilović šutira, Fejzić loše interveniše, na kraju Stevanović sve čisti i ostaje 1:1, ali samo tri minute kasnije - novi gol.

Mehmed Alispahić petom dodaje do Mustafe Mujezinovića, ovaj pogađa i nastavlja golgetersku seriju - tri gola u tri meča ove sezone. 

U nastavku meča je Borac pokušavao doći do gola, Željezničar se branio i pritom iz tranizicije tražio gol koji bi sve riješio. 

Željezničar u narednom kolu gostuje u Tuzli ekipi Slobode, a Amar Osim je ostao bez štopera Ikića koji je danas dobio treći žuti karton i mora da pauzira jedan meč. Borca čeka još jedan derbi jer mu za vikend u goste dolazi HŠK Zrinjski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.