BRAZIL

Preživio pad aviona Šapekoensea, sada slavio titulu sa saigračima

Uz njega preživjela još dvojica

Kapiten podigao pehar. Twitter

Avaz Sport

14.9.2020

Fudbaler brazilskog Šapekoensea osvojili su sedmi naslov saveznog prvaka. U finalu su u nedjelju pobijedili Brusku rezultatom 1:0, a trofej je podignuo kapiten Alan Rušel (Ruschel) koji je 19. novembra 2016. bio jedan od preživjelih u tragičnoj avionskoj nesreći u Kolumbiji.

Iako je imao ponudu Avaija koji zajedno s Šapekoense igra u brazilskoj Serie B, Rušel je odlučio ostati. Uz to, igrača je kritizirao dio navijača zbog čega je nakon finala imao potrebu reći nekoliko stvari. 

- Bilo je teških trenutaka unutar kluba i jako me emocionalno pogodilo osvajanje naslova. Svi koji me znaju svjesni su onoga što sam prošao i kroz što prolazim. Svi znaju financijsku situaciju u klubu i da je bilo zbog novca, kako mnogi govore, već bih otišao iz kluba, kazao je Rušel koji je zajedno s Netom i Žaksonom Folmenom (Follmann) bio jedini preživjeli na tragičnom letu 2016. godine.

Iako su u prvom dijelu sezone bili posljednji na tabeli, u Šapekoenseu su podigli nivo forme i ušli u doigravanje, a naposljetku i u finale takmičenja. 

- Ponosan sam na ovu ekipu i na to što sam njen lider. Puno smo patili na početku, ali sada smo došli tamo gdje zaslužujemo biti, zaključio je Rušel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.