LIGA NACIJA

Hari Kejn večeras nastavlja lov na Ovena, Grivsa, Linekera, Čarltona i Runija

Hari trese mreže kada igra sa nama, rekao je selektor engleske reprezentacije Sautgejt

Kejn: Na šestom mjestu vječne liste strijelaca reprezentacije Engleske. Arhiva

G. Š.

15.11.2020

Napadač Totenhema Hari Kejn nalazi se na šestom mjestu vječne liste strijelaca reprezentacije Engleske sa 32 gola, a večeras će odigrati 50. utakmicu za "Gordog albiona".  Ispred njega su trenutno samo Vejn Runi (53 gola), Bobi Čarlton (49), Gari Lineker (48), Džimi Grivs (44) i Majkl Oven (40).


 - Kada govorimo o tome šta je moguće rekord po broju golova u reprezentaciji je veoma interesantnan kada imamo na umu ritam u kojem Hari trese mreže kada igra sa nama, rekao je selektor engleske reprezentacije, Garet Sautgejt.


Reprezentacija Engleske večeras (20.45 sati) gostuje u Belgiji, u okviru 5. kola Lige nacija - grupa A.  

- Vrijeme je na njegovoj strani i mogao bi da prestigne Runija, što bi bio fenomenalan podvig, dodaje Sautgejt, te ističe:


- Znam i šta on misli o tome – iako je to individualno dostignuće, on je svjestan da bi to bio uspeh čitavog tima. Hari je toliko fokusiran na uspjeh reprezentacije, da bi on, u slučaju obaranja rekorda, gledao na to kao nešto što su svi momci postigli. Sjećam se da je prvi gol postigao dok sam ja još radio sa reprezentacijom do 21 godine, a Hari je bio pozvan u seniorski tim. Uvijek smo se radovali kada neki od naših igrača budu pozvani u seniorsku selekciju, a potom igraju sa uspjehom, 


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.