REAL MADRID

Zidan: Preuzimam punu odgovornost, a što se dogodi - dogodi

Ovo bi mogao biti Zidaneov kraj, osvanulo je na naslovnici "Marce"

Zidan: Moramo nastaviti raditi i ne dozvoliti da nas ovakve stvari izlude. Arhiva

G. Š. / SN

21.1.2021

Trenerska klupa Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) u Real Madridu opet je ozbiljno uzdrmana.  Priznao je to i sam francuski trener nakon senzacionalnog 2:1 poraza od trećeligaša Alkojana i ispadanja u osmini finala Kupa Španije. Real je u mali gradić Alkoj došao bez pola prve ekipe. Na kraju su 'Kraljevi' platili skupu cijenu. 


Nije sramota

- Uvijek ima govora o mojoj smjeni nakon poraza. Preuzimam punu odgovornost, a što se dogodi - dogodi. Ja sam smiren. Igrači uvijek žele pobjedu i daju sve od sebe, ali ponekad se stvari razviju drugačije, rekao je Zidan.

 A historija kaže da se ne piše dobro trenerima Reala koji dožive neugodnosti u Kupu kralja. Kada je Real 2008. u Kupu kralja ispao od trećeligaša Real Uniona kraj sezone na klupi nije dočekao Bernd Šuster (Schuster), a godinu dana kasnije ista je sudbina snašla i Manuela Pelegrinija (Pellegrini), nakon ispadanja od niželigaša Alkorkona. 

Zidan s Realom u svojoj trofejnoj riznici ima tri Lige prvaka i dva naslova španskog prvaka, ali ovaj će udarac teško izdržati. Posebno jer će Atletiko, pobijedii li večeras, pobjeći u španjolskom prvenstvu na sedam bodova prednosti...

Upitan je li ovo sramota, Zidane je rekao: 

- Ne, nije. Ali od nas se očekivala pobjeda jer smo igrali protiv trećeligaša. Međutim, svašta se može dogoditi u nogometu i nema sramote. Moramo nastaviti raditi i ne dozvoliti da nas ovakve stvari izlude.


Zidanu leđa okrenuli i navijači

A čini se da su Zidanu leđa okrenuli i navijači Reala. Naime, u "Marcinoj" anketi na uzorku od 29.000 glasova čak 65 posto njih se izjasnilo da bi bilo bolje kada Zidane ne bi nastavio na klupi.

- Ovo bi mogao biti Zidaneov kraj, osvanulo je na naslovnici "Marce".

A također je zanimljiva činjenica da veliki 'Zizou' nikad nije osvojio Kup kralja s Realom, niti kao igrač niti kao trener. Činjenica da je osvojio sve ostale trofeje dat će mu još malo vremena, ali nema prava na nove kikseve, alaliziraju SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.