NJEMAČKA

Alegri bi mogao naslijediti Flika

Jedan od kandidata za klupu Bajerna

Alegri: Bez kluba od 2019. godine. AGENCIJE

A. Vatreš

15.4.2021

Italijanski nogometni stručnjak Masimiliano Alegri (Massimiliano Allegri) jedan je od kandidata za klupu još uvijek aktuelnog evropskog prvaka Bajerna, ako Hansi Flik (Flick) na kraju sezone napusti Alijanc arenu.

Posljednjih dana njemački mediji pišu kako bi Flik zbog sukoba sa sportskim direktorom Hasanom Salihamdžićem na kraju ove sezone mogao napustiti Minhen i preuzeti njemačku reprezentaciju.

Smatralo se kako bi umjesto Flika, Bajern mogao preuzeti sadašnji trener Lajpciga Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann), no italijanski mediji navode kako je među kandidatima za bavarsku klupu i talijanski stručnjak.

Alegri (53) je nakon odlaska iz Juventusa 2019. bio bez kluba i očito se zaželio posla. Mediji su ga povezivali s nekoliko italijanskih klubova, no čini se kako bi Bajern mogao zadovoljiti njegove ambicije, prenosi Hina.

Alegri je pet sezona vodio torinsku "Staru damu" osvojivši pet Skudeta, četiri talijanska Kupa, te dva talijanska Superkupa. Naslov prvaka osvojio je i na klupi Milana kojeg je vodio od 2010. do 2014.

Bajern je ove sedmice ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a, a u njemačkom prvenstvu vodi sa 65 boodva, pet više od Lajpciga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.