KVALIFIKACIJE ZA SP

Džeko dobro poznaje Italijana koji "Zmajevima" sudi u Kazahstanu: Zbog njega je bio i kažnjen

Reprezentacija BiH će u subotu odigrati utakmicu na Astana Areni

Džeko prigovara Masi na utakmici protiv Napolija 2018. godine. TWITTER

E. Ćosić

7.10.2021

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) odredila je sudiju za kvalifikacionu utakmicu između Kazahstana i Bosne i Hercegovine koji se igra u subotu. Povjerenje je dobio italijanski sudija Davide Masa (Massa). 

Italijan do sada nije dijelio pravdu na utakmicama naše reprezentacije, ali je imao susreta sa kapitenom bh. tima Edinom Džekom. "Dijamant" je zbog njega 2018. godine kažnjen sa 10.000 KM, jer se žalio na nekoliko njegovih odluka u meču Rome i Juventusa u okviru Serije A.

Pored te utakmice, Džeko je igrao na još 13 mečeva u kojima je pravdu dijelio Masa. Postigao je šest golova i zaradio jedan žuti karton. Edin je dva puta bio strijelac protiv Empolija (1. april 2017.), jednom je zatresao mrežu Udinezea (23. septembar 2017.), potom je sa dva gola potopio Napulj (3. mart 2018.), a bio je strijelac u pobjedi nad Juventusom (12. maj 2019. godine).

Masi će asistirati sunarodnici Fabiano Preti i Stefano Alasio (Alassio), a četvrti sudija je Daniele Čifi (Chiffi), dok će u VAR sobi biti Fabio Mareska (Maresca) i Mauro Vivienci (Vivenzi).

Podsjećamo, utakmica Kazahstan - Bosna i Hercegovina igra se u subotu sa početkom od 15 sati. Tekstualni prijenos pratite na našem portalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.