SRBIJA JE NA MUNDIJALU

Kako je Piksi odgovorio srbijanskom novinaru na presici uoči Portugala: "Šta ako se eventualno plasiramo u Katar? Ima da idemo na SP"

"Orlovi" nakon preokreta slavili u Lisabonu i izborili plasman na Svjetsko prvenstvo

Piksi: Oživio reprezentaciju Srbije. TWITTER

E. Ćosić

14.11.2021

Fudbalska reprezentacija Srbije režirala je sjajan preokret i usred Lisabona pobijedila Portugal rezultatom 2:1. Tako su "Orlovi" izborili direktan plasman na Mundijal u Kataru naredne godine, dok će Kristijano Ronaldo (Cristiano) i društvo svoju kartu za Svjetsko prvenstvo tražiti preko baraža.

Portugalci su poveli u 2. minuti preko Renata Sančeza (Sanches), a poravnanje Srbiji donio je Dušan Tadić u 33. minuti, kada je pogodio nakon greške golmana domaćih Ruija Patrisija (Patricio). Za preokret i veliko slavlje pogotkom u 90. minuti pobrinuo se Aleksandar Mitrović.

Tako je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi odveo svoju selekciju na Mundijal, a nakon dugo vremena su "Orlovi" pobijedili protiv jedne od najjačih selekcija svijeta. Sada, kada je Srbija potukla Portugal usred Lisabona, podsjetit ćemo se na izjavu Piksija uoči utakmice, kada je samouvjereno poručio da će se "Orlovi" plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Kada ga je novinar upitao o "eventualnom plasmanu u Katar" i hoće li to biti njegov najveći uspjeh, Stojković mu je uzvratio:

- Šta, bre, eventualno ako se plasiramo u Katar? Ima, bre, da idemo na Svjetsko prvenstvo, nema tu šta ako! Ti da bi išao na Svjetsko prvenstvo, ti moraš dobiti nekog velikog. A šta ga ne bi dobili? Samo mi recite razlog zašto ne bismo dobili? Šta oni imaju krila, lete? Ne razumijem? - poručio je Piksi i na kraju je bio u pravu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.