PRVE REAKCIJE

Nisu imali sreće na žrijebu: Dalić i Piksi Stojković komentarisali grupe na Euru

Ovo je najteža grupa, igramo protiv aktualnog prvaka Europe i protiv aktualnog osvajača Lige nacija, kazao je Dalić

Dalić i Piksi: Nije ih mazio žrijeb. Luka Stanzl / Pixsell - AP

E. Ć.

2.12.2023

Nakon današnjeg žrijeba grupa za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2024. godine, oglasili su se selektori reprezentacija Hrvatske i Srbije Zlatko Dalić i Dragan Stojković Piksi.

Hrvatska je smještena u grupu B zajedno sa aktuelnim prvakom Italijom, te selekcijama Španije i Albanije. 

Zanimljivo da će Hrvatska ponovo biti u grupi sa Italijom i Španijom, baš kao i na prvenstvu 2012. godine. Svoj komentar na grupu dao je selektor "Vatrenih" Zlatko Dalić.

- Ovo je najteža grupa, igramo protiv aktualnog prvaka Europe i protiv aktualnog osvajača Lige nacija. Mi smo treći na svijetu i po tome je ovo najteža grupa. 

Albanija je također dobro igrala u kvalifikacijama. Italijani imaju svoju kvalitetu i jako dobru ekipu, Albance moramo još malo proučiti.

Mislim da će treća utakmica protiv Italije biti presudna. Naš je cilj sad proći grupnu fazu. Igramo u tri grada na sjeveru i imat ćemo veliku podršku naših navijača - rekao je Dalić za HRT.

Kada je riječ o Srbiji, ona će u grupnoj fazi odmjeriti snage sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

- Interesantna grupa, teška. Mi smo mogli da budemo u A, B ili C grupi. Moramo da igramo sa svima, cilj je da budemo što bolji, da budemo na prva dva mjesta. 

Veoma izazovno, imamo balkanski derbi sa Slovenijom, tu je Danska. Jako neugodno. Englezi su jedna od najjačih reprezentacija u Evropi. Bit će interesantno - rekao je Piksi Stojković.

Ipak, dodao je kako se Srbija ne plaši nikoga.

- Nema potrebe za to. Igra se 11 protiv 11. Bit će to dobre utakmice, definitivno. Ima dosta vremena da sve analiziramo, pravimo planove, spremamo se da budemo najbolji kad je najvažnije, a to je kad bude došla prva utakmica - poručio je Piksi Stojković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.