LIGA KUP

Konte surovo iskren: Nemoguće nas je porediti s Čelzijem

Italijanski stručnjak će u narednom periodu razgovarati s glavnim ljudima kluba

Antonio Conte. Twitter

I. Ćosić

6.1.2022

Trener Totenhema Antonio Konte (Conte) izjavio je da ima još mnogo posla u klubu, nakon poraza od Čelzija u okviru prvog meča polufinala Liga kupa. 

Spursi bez šuta u prvom poluvremenu

"Plavci" si na Stamford bridžu pobijedili Spurse rezultatom 2:0. Ono što svakako nije dobar statistički podatak jeste što Totenhem u prvom poluvremenu nije imao šut prema svom rivalu.



- Još mnogo posla je pred nama. Mnogo je aspekata u kojima moramo da napredujemo. Ali potrebno je vrijeme. Svi treba da budu strpljivi... Uvijek sam iskren sa svojim igračima. Zato i kažem da je Čelzi bio mnogo bolji tim od nas. Nemoguće je i porediti. U ovom trenutku je velika razlika, ali moramo da se borimo da im se približimo. Na pravom smo putu - istakao je Konte.

Razgovor s čelnim ljudima kluba

Italijanski stručnjak će u narednom periodu razgovarati s glavnim ljudima kluba, kako bi razgovarali o imenima za dovođenje na prijelaznom roku.

- Moramo biti skromni, da razumijemo situaciju. Nemoguće je da se nešto drastično promijeni za dva ili tri prijelazna roka. Jednostavno je reći da treba kupiti igrače. Ali sada je najvažnije da se posvetimo radu.

Revanš Totenhama i Čelzija igrat će se 12. januara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.