U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Erling Haland do kraja sedmice potpisuje za novi klub

Nijemci se nadaju da će priča biti završena što prije kako bi i oni realizovali transfer Karima Adejemija iz Red Bul Salcburga

Erling Haland. Arhiva

G. Š.

9.5.2022

Transfer saga oko Erlinga Halanda (Haaland) bit će završena do kraja sedmice kada će norveški napadač potpisati za Mančester siti. Ugledni "Atletik" jutros javlja da će u narednih nekoliko dana i definitivno biti zaključen posao između Sitija, Borusije Dortmund i Halanda. 

Još prošlog mjeseca su engleski klub i norveški napadač postigli načelan dogovor o uslovima saradnje. Siti je tada ponudio Halandu plaću vrijednu čak 500.000 funti sedmično, što je oko 30.000.000 eura godišnje na bruto nivou i Norvežanin je dao zeleno svjetlo da se transfer realizuje.

Siti je poslije toga prešao na razgovore sa Borusijom Dortmundom mada su oni zapravo formalnost jer se njemački klub ne pita mnogo u cijeloj priči. Haland ima otkupnu klauzulu od 75.000.000 eura. Borusija tu nema nikakvog uticaja i odavno se pomirila da će po pomenutoj cijeni izgubiti Halanda.

Nijemci se nadaju da će priča biti završena što prije kako bi i oni realizovali transfer Karima Adejemija iz Red Bul Salcburga koji dolazi kao zamjena i koštat će oko 30.000.000 eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.