NA PRIJEDLOG PIKSIJA

Oglasio se zamjenik gradonačelnika Beograda: Ivica Osim definitivno dobija ulicu

Grad Beograd prihvata Piksijev predlog i Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu čim protekne tri godine od njegove smrti, napisao je Vesić

Goran Vesić i Ivica Osim. Avaz

E. Ć.

15.5.2022

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić oglasio se na Facebooku gdje je poručio da će legendarni Ivica Osim dobiti ulicu u prijestolnici Srbije.

- Selektor naše reprezentacije Dragan Stojković Piksi predložio je da legenda jugoslovenskog fudbala dobije ulicu u Beogradu zbog svega što je učinio za naš sport i naš grad - naveo je Vesić.


Istakao je da mu je Piksi to predložio u razgovoru prije nego što će selektor "Orlova" krenuti u Sarajevo na sahranu Osima.

- Grad Beograd prihvata Piksijev predlog i Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu čim protekne tri godine od njegove smrti. Odluka će biti donijeta u međuvremenu. 

Zahvalio sam se Piksiju u ime Beograda na prijedlogu koji je uputio. Razgovarali smo o tome da se što prije realizuju prijedlozi Fudbalskog saveza Srbije, podnijeti prije nekoliko godina, da ulice u Beogradu dobiju Miljan Miljanić i Miloš Milutinović - napisao je Vesić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.