PRIJELAZNI ROK

Hoće li Napoli nakon neuspjeha u angažmanu Dibale kupiti Ronalda

Tridesetsedmogodišnji Ronaldo želi napustiti "Crvene đavole" i nastaviti individualnu dominaciju u Ligi prvaka, ali...

Kristijano Ronaldo. Arhiva

FENA

28.7.2022

Menadžer jednog od najboljih nogometaša današnjice Kristijana Ronalda (Cristiano) ponudio je svog klijenta Napoliju, u pokušaju da Portugalac napusti redove Mančester junajteda ovog ljeta.

Tridesetsedmogodišnji Ronaldo želi napustiti "Crvene đavole" i nastaviti individualnu dominaciju u Ligi prvaka, ali njegova nastojanja da pređe u veliki klub poput Bajerna nisu urodila plodom, s obzirom na to da su se Bavarci okrenuli mlađim snagama.

Španski list "AS" navodi da je menadžer Mendeš (Mendes) nedavno ponudio Ronalda nekolicini klubova širom Evrope, uključujući Napoli. On želi igrati u Ligi prvaka, ali je već nekloliko klubova odbilo njegov angažman, prenosi "Football Italia".

Mančester junajted je voljan da pusti Ronalda na posudbu, ali najveća prepreka u tome je njegova plata, što bi klub koštalo najmanje osam miliona eura po sezoni.

Iako se u ovoj fazi dovođenje Ronalda čini nerealnim, Napolijev neuspjeh u angažmanu Paula Dibale (Dybale) mogao bi značiti da imaju sredstva za ovu akviziciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.