ASOVI

Roberto Bađo živi u šumi: Siječem drva, vozim traktor...

Njegov dom je velika rustikalna seoska kuća okružena hektarima guste šume

Roberto Bađo. Screenshot

G. Š.

22.10.2022

"Zlatni repić" italijanskog fudbala Roberto Bađo (Baggio) je ikona Azura. Italiju je odveo do finala Svjetskog prvenstva u SAD 1994. godine, i onda je baš on promašio protiv Brazila u raspucavanju jedanaesteraca finala tog takmičenja. No, Italijani mu nisu zamjerili, dočekali su njega i saigrače kao sportske junak po povratku kući. Obožavaju ga i dalje. On pak živi svoj život. I to na najbolji mogući način. Uživa u prirodi, prenosi SN.


Odmakao se od vreve milionskog grada

Tokom igračke karijere riješio je egzistenciju... Doživotno, sebi i djeci. No, on živi u šumi, u pokrajini Vićenci. Odmakao se od vreve milionskog grada... Njegov dom je velika rustikalna seoska kuća okružena hektarima guste šume. Ondje je okružen domaćim (a vjerojatno i ponešto divljim) životinjama, prakticira budizam i živi sa suprugom Andreinom, s kojom je u braku više od trideset godina, te djecom Matiom (Matti) i Leonardom, dok kćer Valentina živi u inostranstvu.

- Siječem drva, vozim traktor i navečer sam izmoren i ‘onesvijestim se" - rekao je Bađo  o svom prebivalištu i načinu života nakon fudbala.

Nedavno je slučajni prolaznik pokraj njegovog imanja, vidjevši ga, poželio autogram, ali... na automobilu. Malenoj i simpatičnoj Fiat Pandi koju vozi prolaznik. Jest neuobičajeno, ali Roberto se nije dvoumio. Pitao je samo gdje, ispalo je na vratima i poklopcu motora, pojednostavljeno bismo i ne baš književnim rječnikom rekli - ‘haubi‘.

Uživa u skladu s prirodom

- Eto ga, još jedan uništen auto - u šali će na to Bađo.

Prolaznik je navodno rekao.

- Naprotiv, sad je nedodirljiv.

Bilo kako bilo, Roberto Bađo, as koji je za Italiju postigao 27 golova u 56 utakmica i koji je 1993. proglašen za najboljeg na svijetu, te igrao za divove poput Juventusa, Milana, Intera uživa u skladu s prirodom. Bravissimo Roberto!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.