L'EQUIPE

Mbape želio otići iz PSG-a jer mu je kasnila jedna plata

Kilijanova plata od 72.000.000 eura - neto, u skladu je sa primanjima druge dvije velike zvijezde tima Lionela Mesija i Nejmara, kojima pak nikada nije kasnila plata u Parizu.

Kilijan Mbape. Twitter

G. Š.

15.11.2022

Ko misli da je Pari Sen Žermen fudbalski raj u kome nema nikakvih problema, posebno finansijskih, može da pita Kilijana Mbapea da li je baš tako ili jemalo drugačije.


Pravi razlog

Kako piše francuski "L'Equipe", francuski reprezentativac je nedavno, samo nekoliko mjeseci poslije produžetka saradnje vrijedne - prema pisanjima medija, 630.000.000 eura bruto za tri sezone, razmišljao da napusti klub ne samo zbog nezadovoljstva određenim kadrovskim rješenjima, već i zbog kašnjenja jedne plate!

Naime, uoči meča Lige prvaka protiv Benfike početkom oktobra, pojavila se vijest da Mbape namjerava da ode, a sada je isplivao i pravi razlog. Primijetio je da septembarska plata nije legla na njegov bankovni račun. U početku je bio iznenađen, a do 11. oktobra, kada se vijest o želji za promjenom sredine probila u javnost, i dalje nije bilo uplate.

Nekoliko dana kasnije Mbapeu je isplaćen jedan dio, ali ne i cijela plata, pa su njegovi zastupnici nastavili da zapitkuju čelnike PSG-a u čemu je stvar. Ali nisu bili zadovoljni nijednim odgovorom od kojih su neki ukazivali na problem sa računima, a drugi na probleme sa finansijskim fer-plejom.

Mbapeova plata od 72.000.000 eura - neto, u skladu je sa primanjima druge dvije velike zvijezde tima Lionela Mesija i Nejmara, kojima pak nikada nije kasnila plata u Parizu.


Riješen problem

Problem je, u međuvremenu, navodno riješen, pa je Mbapeov tim rekao da za sada nema šta javno da komentariše, dok su iz press službe PSG-a izjavili za "L'Equipe da su napadaču isplaćene sve zarade i bonusi koji su mu do sada bili dugovani, dodajući da "kao u svim klubovima, ponekad ima kašnjenja zarada igračima zbog načina plaćanja".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.