SVJETSKO PRVENSTVO

Kamerunac srušio Kamerun

"Divljali" su popularni "Neukrotivi lavovi", opravdavali su nadimak koji nose, međutim, kako igru nisu uspjeli da krunišu golom, iskusna selekcija Murata Jakina surovo ih je kaznila i trijumfalno počela takmičenje

Bril Embolo. Twitter

Piše: G. Š.

24.11.2022

Predikcije Samuela Etoa o Kamerunovom osvajanju svijeta neće se dogoditi, bilo je to jasno još prije početka Mundijala 2022, ali daleko od toga da nemaju šta da traže u društvu Brazila, Srbije i Švicarske. Svi su ih potcijenili i okarakterisali kao potpunog autsajdera u grupi, ali je afrička selekcija prijatno iznenadila ljubitelje fudbalau premijernom meču Grupe G protiv Švicarske. 

Doduše, samo prikazanom igrom, prevashodno u prvih 45 minuta. "Divljali" su popularni "Neukrotivi lavovi", opravdavali su nadimak koji nose, međutim, kako igru nisu uspjeli da krunišu golom, iskusna selekcija Murata Jakina surovo ih je kaznila i trijumfalno počela takmičenje - 1:0 (0:0).

Gol odluke je na početku drugog poluvremena postigao Bril Embolo, napadač rođen baš u Kamerunu, pa iako je to bio njegov prvijenac na svjetskim prvenstvima, jedini se u timu Švicarske nije radovao stečenoj prednosti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.