KOŠEVSKA KRIŽALJKA

Jesu li vrata FK Sarajevo ponovo zatvorena za djecu kluba?

Navodno, prvo bi trebao biti izabran nasljednik Emira Hadžića, koji je u sarajevskoj Titovoj 38b samo prešao iz jedne u drugu kancelariju, a potom i šef struke, što je i logičan potez

Uskoro konačan odgovor. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

2.12.2022

Upravni odbor FK Sarajevo, odnosno predsjednik koševske vlade Ismir Mirvić, još nije izabrao novog sportskog direktora i šefa stručnog štaba bordo tima.


Kandidati za sportskog direktora i trenera

Navodno, prvo bi trebao biti izabran nasljednik Emira Hadžića, koji je u sarajevskoj Titovoj 38b samo prešao iz jedne u drugu kancelariju, a potom i šef struke, što je i logičan potez.

- Emir Hadžić će karijeru nastaviti kao direktor skauting službe za Balkan u okviru grupacije VTCY Sports koja ima udjel u klubovima Kardif siti, Kortrijk i Sarajevo, saopćeno je – između ostalog, nedavno iz FK Sarajevo.

Mediji svaki dan licitiraju sa imenima – od Husrefa Musemića, Mirze Varešanovića, Riste Vidakovića, Vuleta Trivunovića, Slaviše Vukičevića, Faruka Hadžibegića... do Brune Akrapovića, Elvira Rahimića, Marka Topića...

Međutim, u neformalnim, svakodnevnim razgovorima sa dvadesetak legendi i bivših asova kluba s Koševa, dobili smo isto pitanje:

- Zašto su vrata kluba ponovo zatvorena bivšim igračima i djeci FK Sarajevo?



Druženja i pregovori

Navodno, za sve su krivi Mirvićevi savjetnici koji su ujedno i najodgovorniji za trenutno stanje u i oko kluba s Koševa (Sarajevo je trenutno bliže mjestu koje vodi u niži rang, nego Evropu - trećeplasirani Borac je na plus osam, a jedanaestoplasirana Sloboda na minus šest).

Predsjednik kluba s Koševa je po dolasku na čelo kluba organizovao nekoliko druženja sa legendama i bivšim asovima, ali im – kako tvrde, još nije otvorio vrata sarajevske Titove 38b.

Da li će tako ostati i nakon predstojeće kadrovske križaljke, saznat ćemo ubrzo. Kad se Mirvić ponovo vrati u naš glavni grad, te saopšti ishode pregovora sa kandidatima za sportskog direktora i šefa struke.


Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.