ITALIJA Smatra da utakmica s Valensijom ima neke veze s širenjem koronavirusa u Bergamu

Kapiten Atalante: Neko je bio zaražen na San Siru, igranje je bilo velika greška

Priznaje kako mu je sada teško misliti o nogometu

J. A. / Avaz Sport

Alehandro Gomez

Foto: AFP


Kapiten Atalante Alehandro Gomez (Alejandro) smatra kako utakmica između njegovog kluba i Valensije odigrana 19. februara u Milanu ima neke veze s pandemijom koronavirusa u Bergamu. Na utakmicu koja je odigrana sredinom februara došlo je više od 40.000 navijača Atlante iz Bergama, a njihova ekipa slavila je protiv Valensije rezultatom 4:1. 

Na početku je bilo dosta pogrešnih informacija i svi smo to shvatili olako. Mislili smo da je u pitanju samo neka vrsta gripe i nastavili smo živjeti normalno. Kada su ljudi počeli umirati, došao je strah. Neko je bio zaražen na San Siru. Svi smo čekali da vidimo ima li neko od nas simptome. Igranje tih utakmica bilo je velika greška. Nije bilo nikakvih provjera, svi su bili opušteni -  rekao je Gomez za argentinski list "Ole".

Fantastični Argentinac potom je nastavio. 

- Mislim da sadašnja situacija u Bergamu ima veze s tom utakmicom na San Siru u Ligi prvaka. U Bergamu živi 120.000 ljudi, a tog dana na stadionu je bilo 45.000. Također, bolnica u Bergamu je jedna od najboljih u Lombardiji, mnogi su dolazili ovdje i to sigurno ima veze sa širenjem koronavirusa - rekao je Gomez. 

  • Alehandro Gomez

    Alehandro Gomez

    Foto: Agencije


Priznaje kako mu je sada teško misliti o nogometu.

- Teško mi je misliti o nogometu. Pokušavam ostati u formi. Treniram od sat i po do dva dnevno, ali teško je zadržati koncentraciju. Nogomet je posljednja stvar o kojoj trenutno mislim. Ne znam kada ćemo se vratiti utakmicama, sada je najvažnije da stanje u Italiji bude bolje. Moramo ostati kući i sačekati da ovo prođe. Usrećili smo cijel grad u posljednje četiri godine, ali ovo kroz šta trenutno prolazimo je užasno i još uvijek ne mogu to da razumijem - rekao je Gomez.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na