RUKOMET

Obrvan: Odigrali smo vrhunsku utakmicu, uvjeren sam u plasman na EP

Selektor BiH poslije poraza od Njemačke

Obrvan: Vjerujem u ove igrače i da ćemo ostvariti našu želju. ANADOLIJA

A. Vatreš

29.4.2021

Nakon poraza od Njemačke 24:26 u petom kolu kvalifikacija za EP, selektor reprezentacije BiH Ivica Obrvan istakao je zadovoljstvo predstavom svojih igrača.

- Odigrali smo vrhunsku utakmicu protiv reprezentacije koja je jedan od favorita za olimpijsko zlato. Došli su sa najjačim sastavom, mi smo cijelu utakmicu bili u igri za bod, bili smo dobri, ovako vruć je teško analizirati utakmicu, neke greške u samoj završnici ili nesreće prilikom posljednjeg šuta Hercega, šteta što nije ušlo. Uvjeren sam da ćemo se plasirati na Euro, ostaje žal za porazom, svaka čast igračima, ja im čestitam na igri koju su večeras prikazali, istakao je Obrvan i dodao:

- Meni je žao što smo primili posljednji gol, bolje bi bilo da je bilo minus jedan, željelo se da se odbrani lopta, razumijem to. Mi smo u povoljnoj poziciji što se tiče gol razlike, posljednja utakmica je protiv Austrije u gostima, gdje će biti teško igrati nakon ovakve borbe ovdje. Trebamo se regenerisati, pripremit ćemo se, vjerujem u ove igrače i da ćemo ostvariti našu želju, a to je plasman na Euro. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.