EHF EVROPSKI KUP

Trener rukometaša Slobode Kastratović: Spremno dočekujemo evropsku utakmicu

Tuzlaci u Mejdanu dočekuju grčku BM Dramu

Kastratović: Nappravljena dobra analiza. RK SLOBODA

E. Ćosić

10.9.2021

Rukometaši Slobode sutra igraju utakmicu prve runde EHF Evropskog kupa, kada u Mejdan stiže grčka ekipa BM Drama 1986. Bit će to prva evropska utakmica Slobode nakon 25 godina.

Trener Zoran Kastratović i rukometaši tuzlanske ekipe su se vrijedno spremali za ovaj meč, a na današnjoj press konferenciji crnogorski stručnjak poručio je da je protivnik dobro analiziran, te da su njegovi igrači spremni za duel.

- Potrudili smo se da u prethodnih šest sedmica pripremimo naš tim da na što bolji način odgovorimo obavezama u EHF Evropskom kupu. Kroz trenažni proces i odigravanje šest pripremnih utakmica ekipa će spremna dočekati prvu evropsku utakmicu na domaćem terenu u klupskoj historiji. Što se tiče snage našeg protivnika, imali smo priliku da ih upoznamo i analiziramo u prethodnom periodu. 

Za razliku od prethodne sezone, kada su nastupali samo sa rukometašima rođenim u Grčkoj, u ovoj sezoni tim je pojačan dvojicom internacionalaca. Nadam se kvalitetnoj rukometnoj predstavi u subotu, poručio je Kastratović.

Utakmica Slobode i BM Drame igra se sutra sa početkom od 19:30 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.