NEOBIČNA KREACIJA

Južnoafrička pjevačica na Met Galu došla u haljini od pijeska: Jedva se kretala

Tyla je zbog ove kreacije trebala pomoć dok se penjala po stepenicama

Stigla u Balmain haljini prekrivenoj pijeskom. AP

Z. K.

7.5.2024

Južnoafrička pjevačica Tyla je u neobičnoj kreaciji privukla sve poglede na ovogodišnjoj Met Gali. Ova 22-godišnjakinja je stigla u Balmain haljini prekrivenoj pijeskom uz koju je iskombinirala torbicu u obliku pješčanog sata.

Tyla je zbog ove kreacije trebala pomoć dok se penjala po stepenicama, a kasnije joj je pet muškaraca nosilo dio haljine koji se vukao po podu. Na pitanje hoće li uopće moći sjediti u ovoj haljini, pjevačica je kratko odgovorila: "Koga briga, ljudi, slatka sam."

Službeni dress code za događaj bio je vrt vremena, a Tyla je ranije za Vogue objasnila da je njena haljina inspirirana "pijeskom vremena". Balmainov kreativni direktor Olivier Rousteing izjavio je kako ga je oduševila ideja ove kreacije.

- Inspiracija za ovu kreaciju proizašla je iz želje za redefiniranjem granica i pretvaranjem prolaznog materijala u vječno remek-djelo. Ideja o oblikovanju odjevnog predmeta od nečega prolaznog kao što je pijesak zapalila je moju maštu i nisam mogao biti sretniji s krajnjim rezultatom - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.