TRANSFERI

Bajern smekšao Čelsi i dogovorio dolazak novog Riberija

Mladi krilni napadač mijenja veterana

Hadson-Odoi: Tek napunio 18 godina. AFP

Index.hr

8.1.2019

Četvrtom službenom ponudom Bajern je uspio smekšati Čelsi, koji je prihvatio 35 miliona eura odštete za sjajno lijevo krilo, javljaju njemački i engleski "Sky Sports" pod egidom "ekskluzivno".

Kalum Hadson-Odoi (Callum Hudson-Odoi) tek je napunio 18 godina, a Bajern je već za njega Čelsiju nudio redom 30, 31 i 33 miliona eura odštete. Mladi krilni napadač želi u Minhen i "Plavci" ga puštaju, ali tražili su 40 miliona eura.  

Međutim, kako to inače biva u pregovorima, kupac i prodavač našli su se napola puta ili 35 miliona.

Transfer je, dakle, dogovoren, ali prema izvorima koji to javljaju, ostalo je otvoreno još samo jedno pitanje: hoće li Hadson-Odoi u Bajern prijeći u zimskom prijelaznom roku ili će uslišiti molbe Čelsija i na Stemford bridžu ostati do ljeta?

Čelsi je prihvatio ponudu Bajerna svjestan da ne može protiv volje zadržavati jednog od najvećih svjetskih talenata. On je prošle sedmice službeno zatražio od kluba da ga pusti u Bajern i tako ubio nadu Čelsiju da će ipak uspjeti nagovoriti Hadson-Odoija da potpiše novi petogodišnji ugovor.

Hudson-Odoi ima još 18 mjeseci ugovora s Čelsijem i već u januaru 2020. godine može direktno pregovarati s drugim klubovima i otići bez odštete. Čelsi ga se pak nikako nije htio odreći jer je jedan od najtalentiranijih nogometaša iz omladinskog pogona u historiji.

Njemački i engleski mediji pišu da je Bajernov trener Niko Kovač u sklopu akcije animiranja Hadson-Odoija tinejdžeru obećao iznimno prestižan dar: ako dođe u Bajern, dobit će dres s brojem 10.

Zna se da taj broj nose samo igrači posebnog kova, a u Bajernu bi ga Hadson-Odoi naslijedio od legende s desnog krila Arjena Robena (Robbena), koji naljeto odlazi iz kluba nakon što je tamo proveo deset godina.

S njim nakon čak 12 godina vjerne službe Bajern napušta i krilni jurišnik sa suprotne strane terena Frank Riberi (Franck Ribery). Hadson-Odoi, koji obojici može biti sin, od prvog nasljeđuje broj na dresu, a od drugog krilo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.