NJUJORK

Beterbijev je "prošao" kroz Smita i zatražio meč protiv Bivola

Ruski borac, rodom iz Dagestana, eksplozivno je ušao u ovaj meč tražeći 18. nokaut u svom 18. profesionalnom nastupu

Beterbijev slavio nakon prekida. PRINTSCREEN

M. K.

19.6.2022

Bokseri Artur Beterbijev (18-0, 18 KO) i Džo Smit (Joe Smith Jr.) (28-4, 22 KO) imali su borbu u kojoj su čak tri pojasa svjetskog prvaka bila na stolu i trebali smo gledati jako zanimljiv okršaj.

Beterbijev je u Njujork  došao braneći svoje WBC i IBF titule u poluteškoj kategoriji (-79.37 kg; 175 'lbs') dok se Smit pojavio s epitetom WBO prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji, piše FIghtSIte.hr.. 

Ruski borac, rodom iz Dagestana, eksplozivno je ušao u ovaj meč tražeći 18. nokaut u svom 18. profesionalnom nastupu. Već u prvoj rundi, Artur Beterbijev uspio je uzdrmati Smita koji je krajem prve runde nakraju pokleknuo, no brzo se vratio na noge.

Samo 38 sekundi unutar druge runde, Beterbijev desnicom ponovno uspijeva uzdrmati svog protivnika. Bilo je vidljivo kako je Smit u velikim problemima, a Beterbijev je namirisao priliku za brzi prekid. Nastavio je Dagestanac s kanadskom adresom pritiskati američkog boksera. Nakon minutu i 15 sekundi druge runde, Smit je pritisnut uz užad ringa i završio je u nokdaunu. Sudija je odlučio kako nema smisla nastavljati ovaj meč i došlo je do prekida nakon dvije minute i 19 sekundi.


Jedino što Beterbijevu sada preostaje jeste meč protiv sunarodnjaka Dmitrija Bivola (20-0, 11 KO).

Bivol drži WBA (Super) titulu u poluteškoj kategoriji, a proteklog mjeseca odbranio ju je pobjedom protiv Kanela Alvareza.

- Borbe za ujedinjenje titula su zanimljivije i više me motivišu. Preferiram meč za ujedinjenje titula. Želim biti neprikosnoveni prvak, rekao je Beterbijev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.