TROSTRUKI PRVAK SVIJETA

Poznati detalji Dejvisovog kršenja kućnog pritvora: Za sve kriv advokat

Bokser će morati 60 dana provesti u zatvoru, a za to se može zahvaliti velikoj pogrešci svog advokata

Dejvis: Mora na 60 dana u zatvor. AP

N. H.

3.6.2023

Džervonta Dejvis (Gervonta Davis), američki bokser, prekršio je kućni pritvor i zbog toga će ostatak svoje kazne odslužiti u zatvoru, što je nešto više od 60 dana.

Krivično djelo

Podsjećamo, on je svojim Lamborghinijem prošao kroz crveno svjetlo i izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijeđeno četvero ljudi, zatim se zabio u ogradu prodavnice i pobjegao s mjesta nesreće, u kojoj, nasreću, nije bilo ozbiljnijih posljedica. 

Sve je to učinio dok mu je vozačka dozvola bila privremeno oduzeta zbog ranijih saobraćajnih prekršaja. Zbog toga mu je izrečeno 90 dana kućnog pritvora i 200 sati društveno-korisnog rada. On je to prekršio i sada će nešto više od dva mjeseca morati provesti u zatvoru. 

Dodatni detalji

Nedugo nakon toga isplivalo je još detalja, a dojam je da Dejvis nije napravio neko teško kršenje kućnog pritovra.

Naime, Dejvisu je sud odredio da kućni pritvor odradi u domu svog trenera Kalvina Forda (Calvin), jer Calvin Ford ujedno obavlja i ulogu očinske figure u životu boksera. Dejvis je lokaciju nakadno promijenio i preselio je u stan koji je nedavno kupio za 3,4 miliona američkih dolara.

Greška advokata

Prema navodima advokada Majkla Tomka (Michael), Džervonta je preselio na drugu lokaciju jer se radi o sigurnijem mjestu za boksera. Stan Džervontinog trenera nije dovoljno velik i nije bilo mjesta za njegove tjelohranitelje.

- Mislim da gospodin Dejvis nije napravio ništa loše osim što je slušao svog advokata – rekao je Tomko i time se „posuo pepelom“, jer je on savjetovao Džervontu da odsluži kućni pritvor u svom novo mstanu.

Greškom advokata Džervonta će sada ostatak kazne morati odslužiti u zatvoru, a upitno je hoće li ga isti advkota zastupati i u budućnosti. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.