NBA LIGA

Harden: Želio sam im prirediti dobar šou

Uzbuđen sam. Pobijedili smo i mislim da smo igrali dobru košarku

Harden: Znao sam da će se to dogoditi. Arhiva

G. Š. / Sport klub

4.3.2021

Bruklin je u noći između srijede i četvrtka savladao Hjuston uz tripl-dabl Džejmsa Hardena (James) koji je nakon meča rekao da nije pokušao da se dokaže protiv nekadašnjeg kluba. Podsjetimo, Harden je u januaru napustio Hjuston, a navijači su ga dočekali uz različite reakcije.


Pomiješane emocije

- Uzbuđen sam. Pobijedili smo i mislim da smo igrali dobru košarku. Dobro je što u dobrom raspoloženju dočekujemo Ol star pauzu. Nadamo se da će se tokom nje oporaviti igrači koji nam nedostaju i da ćemo nakon pauze nastaviti sa dobrim igrama, rekao je Harden, te dodao:

- Igranje protiv Hjustona donijelo mi je mnogo pomiješanih emocija, različite reakcije navijača. Ali, znao sam da će se to dogoditi. Nisam želio ništa da dokažem. Jednostavno sam želio da dođem i priredim im dobar šou.

Hjuston planira da povuče dres sa brojem 13 koji je Harden nosio tokom igranja za Roketse:


Donijeli smo uzbuđenje

- Nadam se da sam za sve godine uradio nešto dobro. Nažalost, nismo bili šampioni, ali i na parketu i van njega sam uvijek davao maksimum i to svi znaju. Mislim da je prsten jedino što nismo ostvarili. Ali, donijeli smo uzbuđenje, brinuli smo o navijačima na terenu i van njega i nadam se da to nešto vrijedi, dodao je Harden.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.