ŠPANIJA

Nestvarna igra Realovog klinca visokog 211 centimetara

Mahamadu Landure odveo svoj tim do titule

Landure: Utakmicu je završio s 56 poena. Real Madrid

N. D.

19.2.2023

Mladi košarkaši Real Madrida osvojili su Minicopu, takmičenje osam najboljih španskih košarkaških klubova za dječake. Monstruoznu partiju u utakmici za naslov protiv Barselone odigrao je Mahamadu Landure (Mahamadou Landoure), 13 godina star i 211 centimetara visok Realov centar. Utakmica je završila 84:74 za Real.

Realovo košarkaško čudo od djeteta utakmicu je završilo s 56 koševa, 33 skoka (17 napadačkih) i pet blokada. Pretrpio je 14 prekršaja suparničkih igrača i za svoj nastup zavrijedio rekordno visok valorizacijski indeks 82. Real je osvojio devetu titulu u posljednjih 10 godina, a Landure uzeo nagradu za najkorisnijeg igrača.

Real je u utakmici nadoknadio manjak od 15 koševa s početka susreta i na poluvrijeme otišao s tri poena zaostatka. Bilo je 37:34 za Barselonu, a Landure je taj dio igre završio s 24 koša i 15 skokova. Prvi sljedeći najbolji Realov strijelac u prvom dijelu ubacio je četiri poena, a prvi do Landurea do kraja utakmice osam. 

U Realu igra još jedan "div", također na centarskoj poziciji. Ima 12 godina i visok je 209 centimetara. Zove se Baptiste Musa Manel (Moussa) i kraj utakmice dočekao je s četiri ubačena koša. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.