SELEKTOR BH. KOŠARKAŠA

Bećiragić za "Avaz": Drago mi je zbog Muse, Barceloni dajem 51 posto šanse za prolaz

Monako mi se sviđa što ima najmanje broj zvijezda, istovremeno ima i najmanji budžet, a došli su do Final Foura, istakao je Bećiragić

Adis Bećiragić i Džanan Musa. FIBA / Twitter

19.5.2023

Četiri ekipe Real Madrid, Barcelona, Olimpijakos i Monako stigli su do same završnice Eurolige.

Danas kreće Final Four, a sve oči će biti uprte u Real Madrid i našeg Džanana Musu. 

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Adis Bećiragić ističe da mu je drago što je Džanan došao na taj nivo da predvodi ekipu koja igra Final Four.

Sretan zbog Muse

- Drago mi je, meni i svima u ovoj zemlji koji vole košarku, zbog Džanana koji je uspio da uradi to što je uradio - uklopio se u Real, da bude jedan od najboljih igrača, da bude u prvoj petorci Eurolige, da postavi nove rekorde. Mi koji volimo ovu državu sretni kao da smo mi to uradili - rekao je Bećiragić za portal "Avaza".

Tako je kod nas. Svi u BiH su izuzetno sretni zbog svakog uspjeha naših sportista, najboljih ambasadora naše domovine. Radujemo se uspjesima Edina Džeke, Lane Pudar, Džanana Muse...

- Mali smo, ali smo dobro raspoređeni - naveo je Bećiragić i dodao:

- Iskreno, zbog malog iskustva u Euroligi, nisam očekivao da će se ovako brzo uklopiti u klubu kao što je Real Madrid, tako da sam izuzetno sretan.

Barceloni 51 posto šanse

Real Madrid će za finale Eurolige igrati protiv Barcelone (20:00).

- Ja bih 51 posto dao Barceloni. Mislim da Barcelona igra više zajednički, da u nekim kritičnim momentima utakmice to može da prevagne. 

Real ima pojedince, veliki broj igrača koji mogu riješiti utakmicu. Nekako više volim tu zajedničku igru, pa bih dao Barceloni malu prednost - navodi Bećiragić.

U drugom duelu igraju Olimpijakos i Monako. Prema mišljenju mnogih grčki tim je veliki favorit, no Bećiragić ima drugačiji pogled na taj duel.

- Neću reći po mojoj procjeni, nego po nekoj želji, mislim da ovaj najveći autsajder, Monako, ima najbolju šansu.

Monako mi se sviđa što ima najmanje broj zvijezda, istovremeno ima i najmanji budžet, a došli su do Final Foura.

Igraju jako čvrsto i svi znaju svoje uloge i mislim da bi mogli pobijediti Olimpijakos. Oni su "favoriti srca", a najbolja je realno Barcelona - poručio je Bećiragić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.