NAŠI ZLATNI KADETI

Na današnji dan: BiH je postala prvak Evrope u košarci, sjećamo se Musinih suza i veličanstvenog dočeka

Po povratku u glavni grad Bosne i Hercegovine, na proslavi titule ispred Vječne vatre dočekalo ih je više od 50.000 ljudi

"Zmajevi" u finalu srušili Litvance. KS BiH

E. Ć.

16.8.2023

Na današnji dan prije osam godina košarkaška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine postala je prvak Evrope.

Bila je to sjajna generacija koju je sa klupe predvodio Josip Pandža. Džanan Musa, Sani Čampara, Njegoš Sikiraš, Amar Barukčija, Adi Alikadić, Lazar Mutić, Aljoša Janković, Srđan Kočić, Emir Čerkezović, Timur Ovčina i Vedran Mirković su se popeli na evropski tron.

Mladi "Zmajevi" su u velikom finalu savladali domaću selekciju Litvanije rezultatom 85:83 i prigrlili pehar namijenjen najboljoj kadetskog reprezentaciji na Starom kontinentu.

Džanan Musa je nakon kraja utakmice zaplakao od sreće. On je proglašen za MVP-a turnira, a našao se i u najboljoj petorci zajedno s Njegošom Sikirašem.

Po povratku u glavni grad Bosne i Hercegovine, na proslavi titule ispred Vječne vatre dočekalo ih je više od 50.000 ljudi.

Sa dočeka ispred Vječne vatre - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Inače, od zlatnih kadeta član "A" reprezentacije danas je jedino Džanan Musa. 

Musa će sa Jusufom Nurkićem, Lukom Garzom i kapitenom Miralemom Halilovićem predvoditi "Zmajeve" večeras u ključnoj utakmici pretkvalfiikacijskog turnira protiv Mađarske (21:00).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.