NOGOMET

Avaz TV| Ko je u pravu - Željezničar ili navijači Sarajeva?

Redakcija

12.4.2017

U subotu se na Grbavici igra vječiti derbi, Fudbalski klub Željezničar i Fudbalski klub Sarajevo bore se za naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Odavno uvertira za jedan susret gradskih rivala nije imala veću uvertiru od trenutne.

Naime, navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, izdale su saopćenje za medije u kojem su najavile bojkot najvećeg bh. derbija. Razlog je broj od 1.090 ulaznica koje je Željezničar osigurao za njih, zbog čega su Horde zla odlučile bojkotirati gradski derbi.

Kako su naveli u saopćenju, kako je stadion na Grbavici bogatiji za jednu tribinu, logično je da navijači Sarajeva dobiju više ulaznica i, kako su istakli, kakav-takav komfor na tribinama.

Smeta im i što i Željezničar "trenira strogaću" pa za navijače rivalskog kluba na predviđeni sektor postavlja ograde sa šiljcima, a bit će vršena i policijska evidencija navijača koji kupe kartu za derbi.

Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar, rekao je da će broj ulaznica za navijače Sarajeva ostati isti, a to je pet posto od kapaciteta stadiona kada se u obzir uzmu tampon zone.

Ekipa portala Avaz.ba razgovarala je sa akterima iz oba tabora i evo šta kako su oni odgovorili na naša pitanja, a na čitateljima da presude ko je u pravu - FK Željezničar ili FK Sarajevo: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.