ITALIJA

Zvijezdi Milana ustanovljena depresija: On nema nikoga s kim bi mogao popričati

Ne druži se i ne izlazi, niko mu ne pomaže...

Paketa: Plaćen 35 miliona eura. Arhiv

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

23.1.2020

Brazilas Lukas Paketa (Lucas Paqueta) trebao je biti novi Milanov vođa, Italijani su ga prošle zime platili Flamengu 35 miliona eura. Vidjeli su u njemu novog Kaku, riječ je o vještom ofanzivcu koji se lako prilagođava na pozicije iza napadača. No, Paketa je malo toga pokazao, najviše zbog teške situacije u kojoj je Milan, koji grca u italijanskoj prosječnosti, piše Index. 

Ove zime pojavio se interes Pari Sen Žermena pa je 22-godišnjak htio otići u Pariz, u mnogo jaču ekipu i boriti se za trofeje s daleko kvalitetnijim saigračima u odnosu na one iz Milana. To se nije dogodilo i za Lukasa je krenulo po zlu.

Nakon Milanove pobjede od 3:2 nad Udinezeom, u kojoj je Ante Rebić zabio dva gola i postao heroj San Sira, Paketa je završio u bolnici, pišu brazilski mediji. 

Prijavio je probleme sa srcem, ali je ljekarskim pregledima ustanovljeno da pati od depresije. Paketa, dodaju njegovi sunarodnjaci, nema prijatelja u Milanu. Ne druži se i ne izlazi, niko mu ne pomaže i nema kome pričati o svojim problemima pa je zbog toga veoma tužan.

Njegov menadžer Eduardo Uram imao je sastanak sa Milanovim čelnicima Paolom Maldinijem i Zvonimirom Bobanom, u kojem ih je doslovno molio da pronađu neku soluciju kako bi se Lukas stabilizirao. 

Glavni uvjet je bio taj da napusti Milan, makar i posudbom, ali u Milanu nisu htjeli ni čuti za PSG-ovu ponudu od (samo) 20 miliona eura, jer su ga prije godinu platili 15 miliona eura više. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.