ŽELJEZNIČAR

Osim: U odbrani smo bili kilavi

U srijedu nas očekuje drugačiji meč zbog U prvom smo bili rastrčani i solidno kombinovali, a u drugom smo čuvali rezultat što mi se nije svidjelo, ali etoterena, zbog svega

Osim: Sarajevo ima više bodova jer su više pokazali, ali mi smo s te strane zadovoljni. Arhiva

Piše: G. Š.

1.11.2020

Željezničar je jučer na Grbavici savladao Radnik sa 3:1 i tako zadržao "korak" za prvakom i liderom s Koševa, koji je naredni protivnik Plavih.


– Zaslužena pobjeda u utakmici sa dva različita poluvremena, s naše strane, rekao je trener kluba s Grbavice Amar Osim te dodao:

 

Prijeko potrebni bodovi

- U prvom smo bili rastrčani i solidno kombinovali, a u drugom smo čuvali rezultat što mi se nije svidjelo, ali eto. Vjerovatno je umor bio prisutan jer je to bila treća utakmica u sedam dana. U prvom poluvremenu smo se možda istrošili - okej, na kraju smo pobijedili. Nismo ni očekivali da ćemo imati laganu utakmicu. Osvojili smo bodove koji su nam prijeko potrebni u nastavku sezone.

Nakon kraće stanke Osim je dodao i ovo:

– Djelovali smo raspoloženo od početka, imali smo nesreću da primimo gol na početku, vjerovatno da nismo primili gol na početku riješili bismo utakmicu u prvom dijelu. Drugo poluvrijeme smo totalno drugačiji igrali, da ne primimo gol, vjerovatno je umor, ne znam tačno zbog čega je jer smo se istrošili jako, igrali smo tri veoma teške utakmice prije toga još dvije utakmice, na papiru slabije, ali valja igrati. Pet utakmica u 14 dana nije lako, solidna predstava u prvom dijelu kada je napad u pitanju, u odbrani smo bili kilavi, ali takav je sastav bio. Nismo znali šta hoćemo, imali smo sreću da protivnik nije bio pretjerano raspoložen vjerovatno i kvalitetan, prema naprijed smo počeli izmišljati, na sreću nisu kaznili takav pristup - analizira Osim.


Vječiti derbi

U srijedu je na programu vječiti derbi na Koševu...

- Očekuje nas drugačiji meč zbog terena, zbog svega. Nama je cilj bio da u toj utakmici ne moramo cirkuzati jer smo skupili neke bodove. Sarajevo ima više jer su više pokazali, ali mi smo s te strane zadovoljni, možemo mirno igrati. Da li je neriješeno dobro? Ne znam šta bih vam rekao, zavisi od utakmice. Nećemo igrati na neriješeno. Taj pristup ne može ništa dobro donijeti. Sama težina utakmice će učiniti da se neki igrači brže oporave. Imamo četiri dana da se napunimo energijom.

Na pitanje zašto nisu igrali Mujezinović i Hajdarević Osim je odgovorio:

- Mislim da su to naša dva najstandardnija igrača i odlučili smo da ih malo popustimo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.