JUŽNA AMERIKA

River Plejt u polufinalu Kope Libertadores

Za finale s Palmeirasom

River Plejt u uzvratnom susretu četvrtfinala pobijedio Nacional. AGENCIJE

A. V.

18.12.2020

Argentinski nogometni velikan River Plejt plasirao se u polufinale Kope Libertardores, južnoameričke inačice Lige prvaka.

River je u uzvratnom susretu četvrtfinala u Montevideu pobijedio urugvajski Nacional s čak 6:2, nakon što je u prvom susretu slavio s 2:0, prenosi Hina.

Gostima je put do pobjede otvorilo isključenje domaćeg vratara Sergia Rocheta koji je u 18. minuti napravio grubi prekršaj izvan kaznenog prostora.

Za argentinski sastav tri gola je zabio Rafael Bore (Borre) – 67', 73', 80', a među strijelce su se upisali i Horhe Karaskal (Jorge Carrascal) – 28', Nikolas De La Kruz (Nicolas De La Cruz) – 45' i Bruno Zukulini (Zuculini) – 50'. Za Nacional su zabili Ayrton Kougo (Ayrton Cougo) - 45+1 i Santijago Rodrigez (Santiago Rodríguez) – 54'.

River Plejt će u polufinalu igrati protiv brazilskog Palmeirasa, a u drugom polufinalu snage će odmjeriti brazilski Santos i pobjednik susreta između argentinskih klubova Boka Juniors i Rasing. U prvom susretu Rasing je slavio s 1:0, a uzvrat je 23. decembra.

Najuspješniji klub u historijii Kope Libertadores je argentinski Independijente sa sedam naslova, Boka je slavila šest puta, a urugvajski Penjarol pet. Slijede River Plejt i Estudijantes sa po četiri naslova prvaka Južne Amerike.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.