SERIJA A

Može li Roma nadoknaditi minus 11: Rimljani večeras prekidaju negativan niz

Ekipa Žozea Murinja (Jose Mourinh) trenutno je na osmom mjestu Serije A na tabeli sa 25 bodova, odnosno 11 manje od četvrtoplasiranog Napolija, koji je u zoni Lige prvaka

Murinjo: Pobjeda imperativ. Arhiva

Piše: G. Š.

13.12.2021

Roma je dobro počela sezonu, redovno pobjeđivala, ali nije mogla da izdrži takav tempo na duže staze. Ekipa Žozea Murinja (Jose Mourinh) trenutno je na osmom mjestu Serije A na tabeli sa 25 bodova, odnosno 11 manje od četvrtoplasiranog Napolija, koji je u zoni Lige prvaka. Takav minus će biti veoma teško nadoknaditi. 

Roma je u prošlom kolu izgubila sa 3:0 od Intera i tako pretrpila drugi uzastopni poraz u prvenstvu. Večeras se nada povratku na pobjedničku stazu, jer joj u goste dolazi Specija. Gosti iz Ligurije daleko su od najbolje forme, i nalaze se tik iznad zone ispadanja. Tim Tijaga Mote trenutno je jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang. Sa 12 bodova, Specija je 17. na tabeli, i ima samo dva boda više od Đenove koja je prva ispod crte. U prošlom kolu Specija je ispustila dva gola prednosti u meču sa Sasuolom (2:2) i zadovoljila se bodom, prekinuvši niz od tri uzastopna poraza.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.47. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.