RUMUNSKA LIGA 1

Kluž bez Marka Dugandžića ide na Botošani: Hrvat ima ozbiljan porodični problem

Hoćemo li gledati barem djelimično uzbudljivu završnicu u fudbalskom prvenstvu Rumunije ili će Kluž još jednom dominantno doći do titule, pete uzastopne, a osme ukupno?

Mateo Sušić. Arhiva

Piše: G. Š.

31.1.2022

Lider rumunskog šampionata našeg Matea Sušića u ponedjeljak (19 sati) će bez Marka Dugandžića ići na Botošani. Hoćemo li gledati barem djelimično uzbudljivu završnicu u fudbalskom prvenstvu Rumunije ili će Kluž još jednom dominantno doći do titule, pete uzastopne, a osme ukupno? Mnogo toga će zavisiti baš od mečeva kao što je današnji, sa Botošanijem u meču 23. kola Lige 1.


Bez najskupljeg pojačanja

Godinu je otvorio remi Kluža i najbližeg pratioca FCSB (3:3), a u nedjelju je velikan iz Bukurešta izvršio pritisak na lidera pobjedom nad Dinamom. Prišao je tako na sedam poena zaostatka, a Klužu je danas misija da se vrati na +10 i tako sačuva osjetnu prednost uoči početka plej-ofa. Podsjetimo, u Rumuniji se bodovi dijele na pola poslije 30. kola, tako da je tih +10 zapravo pet bodova razlike u plej-ofu. Kluž će protiv neugodnog Botošanija morati da traži pobjedu bez najskupljeg pojačanja ove zime, Marka Dugandžića. Hrvatski napadač, koji je u januaru stigao iz Sočija za 500.000 eura, morao je hitno da otputuje kući zbog ozbiljnih porodičnih problema. To je potvrdio i njegov trener Dan Petresku.


Igrački kadar

- Imamo malih problema u grupi. Marko je imao ozbiljan porodični problem i morao je da otputuje u subotu. Pored njega, Sigurjonson ima blagu povredu i ne znam šta ćemo da radimo, Itu također ima lakših problema i pitanje je da li će da bude spreman. Naknadno nam se priključio i Omrani, ali još nije trenirao sa nama i vidjet ćemo da li može da nam pomogne, rekao je Petresku.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.63. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.