LIGA PRVAKA

Zašto je Viljareal večeras favorit kladionica protiv Juventusa

Kao osmom favoritu za osvajanje "ušatog pehara" (kvota 25,0) veće šanse za prolazak u četvrtfinale daju se Juventusu, ali je to bio slučaj i u posljednja dva izleta torinskog tima u ovoj fazi - protiv Liona i Porta, pa nije uspio

Vlahović: Večeras debituje u Ligi prvaka. FC Juventus

Piše: G. Š.

22.2.2022

Uzbuđenje dostiže vrhunac povratkom Lige prvaka... Viljareal je domaćin Juventusu u prvom duelu osmine finala najjačeg takmičenja na Starom kontinentu, u jednom od najintrigantnijih duela čitave runde.

Viljareal u top formi

Kao osmom favoritu za osvajanje "ušatog pehara" (kvota 25,0) veće šanse za napredovanje u četvrtfinale daju se "Staroj dami" iz Torina, ali je to bio slučaj i u posljednja dva izleta torinskog tima u ovoj fazi - protiv Liona i Porta, pa nije uspio da opravda epitet favorita. To će pokušati da "reprizira" i "Žuta podmornica", koja je šestoplasirana u domaćem takmičenju, ali je u posljednjih mjesec dana uhvatila više nego pristojnu formu. Namjere bi mogao da joj osujeti srbijanski napadač Dušan Vlahović, koji debituje u Ligi prvaka i imat će glavnu ulogu u navali Juventusa.

Viljareal je pravo igranja u osmini finala Lige prvaka izborio tek u posljednjem kolu grupne faze. U odlučujućoj utakmici Podmornica je pobijedila Atalantu u gostima (3:2) i prošla u nokaut fazu prvi put od 2009. godine. Na turniru La Lige, puleni Unaja Emerija zabiljeležili su 10 pobjeda i devet remija u 25 kola, pa sa 39 bodova drže šesto mjesto na tabeli. U posljednjem meču domaćini su pobijedili Granadu (4:1).

Dva remija "Stare dame"

Juventus je ove godine neuspješno startovao u Seriji A, ali je oko sredine sezone usio da povrati svoje mjesto među prva četiri ekipe. U 26. kola aktuelnog šampionata momci Masimilijana Alegrija zabilježili su 13 pobjeda i osam neriješenih ishoda, što im je donijelo 47 bodova i četvrto mjesto na tabeli. U posljednja dva susreta "Stara dama" je igrala neriješeno sa Atalantom (1:1) i Torinom (1:1).

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.70. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.